Gå til hovedindhold

506 nye nabohjælpere skaber tryghed i Greve

Nye tal viser, at antallet af nabohjælpere i Greve Kommune er steget med knap 15 procent på et år. Nabohjælperne er både med til at skabe tryghed og forebygge indbrud.

Over 500 borgere i Greve har det seneste år sagt ja til at passe ekstra meget på husene i nabolaget ved at melde sig ind i Nabohjælp. Foto af Frederik Johs for Nabohjælp, Det Kriminalpræventive Råd.

Indhold

  506 borgere i Greve Kommune har det seneste år meldt sig ind i Nabohjælp. Det viser en status, som Greve Kommune har lavet et år efter, kommunen indgik et partnerskab med Bo trygt og Midt- og Vestsjællands Politi.

  Nabohjælp virker

  Formand for Plan- og Tryghedsudvalget i Greve Kommune, Marc Genning, glæder sig over udviklingen og håber, at endnu flere borgere vil melde sig til Nabohjælp.

  ”Det er veldokumenteret, at Nabohjælp forebygger indbrud, fordi tyven frygter opmærksomme naboer. Samtidig giver opmærksomme naboer tryghed til hele kvarteret, fordi de aktivt passer på hinanden, og derfor vil jeg også opfordre alle borgere, som endnu ikke er med i Nabohjælp, til at tilmelde sig”, siger Marc Genning.

  Mange indsatser

  Partnerskabet mellem Greve Kommune, Bo trygt og Midt- og Vestsjællands Politi blev indgået for at nedbringe antallet af indbrud, styrke nabofællesskaberne og øge trygheden hos borgerne. For at lykkes med det har partnerskabet sat gang i forskellige indsatser.

  For eksempel har en mobil politistation med en lokalbetjent og indbrudsekspert kørt rundt i Greve for at tale med borgerne om blandt andet Nabohjælp. Dertil har Greve Kommune holdt tryghedsvandringer, digitalt borgermøde om indbrudsforebyggelse samt givet grundejerforeninger mulighed for at få gratis oplæg fra en indbrudsekspert.

  ”Der har været rigtig mange gode tiltag med fokus på at oplyse borgerne om, hvordan de bedst muligt kan sikre sig mod indbrud. Dem skal vi selvfølgelig fortsætte med, så vi kan få endnu flere nabohjælpere og færre indbrud”, siger formanden for Plan- og Tryghedsudvalget, Marc Genning.

  Færre indbrud

  Udover de mange nye nabohjælpere er antallet af indbrud faldet med 12 procent i 2021. Men ifølge Marc Genning er der en del usikkerhed forbundet med de tal, og derfor giver de ikke nødvendigvis et retvisende billede af indbrudsudviklingen i Greve Kommune.

  ”Det er selvfølgelig rigtig godt, at der i løbet af det seneste år har været færre indbrud i kommunen. Men det er også i en periode, hvor corona i høj grad lukkede samfundet ned, hvilket var med til at holde borgerne hjemme. Derfor har vi behov for at se på udviklingen i antallet af indbrud over længere tid, inden vi kan konkludere noget om, hvilken vej det går”, afslutter formanden for Plan- og Tryghedsudvalget, Marc Genning.

  Greve Kommune, Bo trygt og Midt- og Vestsjællands Politi vil i de kommende år fortsætte med indsatser, som forebygger indbrud.

  Tilmeld dig Nabohjælp her

  Sidst opdateret: 12. maj 2022