Gå til hovedindhold

Alliance med DI skal sikre flere faglærte i Greve Kommune

Greve Kommune har netop indgået en samarbejdsaftale med Dansk Industri. Aftalen skal sikre, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og at flere ledige tilbydes en plads som voksenlærling.

19. jan. 2022
  • Tegnsprog

Så er underskrifterne sat på en ny partnerskabsaftale mellem DI og Greve Kommune. Aftalen blev underskrevet af Greves borgmester Pernille Beckmann (til højre) og formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted. Aftalen skal bidrage til at flere unge vælger en erhvervsuddannelse og at flere ledige bliver voksenlærlinge.

Greve Kommune har netop indgået en samarbejdsaftale med Dansk Industri. Aftalen skal sikre, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og at flere ledige tilbydes en plads som voksenlærling.

Både på landsplan og i Greve vælger for få unge en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Samtidig bliver det sværere og sværere for de lokale virksomheder at tiltrække de faglærte, de har brug for, ikke mindst inden for byggeri og anlæg samt transport og logistik.

Den udvikling skal vendes, mener byrådet i Greve Kommune. Derfor har borgmester Pernille Beckmann og Jeanet Løgsted, der er formand for DI Roskilde/Køge Bugt, netop underskrevet en aftale om at sikre mere faglært arbejdskraft i Greve.

“Vi skal ganske enkelt ud at lave aftaler med en bredere vifte af virksomheder. Målet er at sikre 70 pladser til voksenlærlinge om året”, siger Pernille Beckmann.

”Mangel på kvalificerede faglærte er en af de største udfordringer for vores virksomheder lige nu. Derfor er vi utrolig glade for de initiativer, der ligger i det nye samarbejde, som vi glæder os til at komme i gang med,” siger Jeanet Løgsted.

Flere tiltag på vej
Greve Kommune har allerede tæt samarbejde med Solrød Kommunes erhvervsklasse, hvor der går flere elever fra Greve. Desuden overvejer Skole-, Børne- og Ungeudvalget at besøge Odsherred Kommune, hvor de også har et projekt med erhvervsklasser.

Ligeledes nedsætter Greve Kommune en arbejdsgruppe, der skal udvikle en model for samarbejdet mellem skoler i kommunen, Dansk Industri og ErhvervsCentret i Greve.

Det nationale mål er, at andelen af elever, der vælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10.klasse, skal op på mindst 30 % i 2025.

 

Faktaboks

I Greve Kommune valgte 13,3 % af afgangseleverne fra 9. og 10. klasse i 2020 en erhvervsuddannelse svarende til 91 unge. I 2021 var det 8,3 % svarende til 54 unge.

I Greve Kommune fik 60 ledige over 25 år en voksenlærlingeplads i 2021.

Virksomheder kan få et tilskud på op til 45 kr. i timen til en voksenlærlings løn.

Kilde: www.optagelse.dk

Sidst opdateret: 26. januar 2022

Kontakt

Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97