Bedre overblik skaber bedre tryghed
Greve Nord: Beskæring af grønt gør tunneller og stier tryggere.
Tunneller, stier og gadelamper må ikke være pakket ind i buske og planter, for så er det svært for folk at få overblik over området, og det kan skabe utryghed. Derfor går medarbejdere fra kommunens entreprenør nu i gang med motorsav og hækkesaks for at beskære buske og træer i Greve Nord, så alle kan føle sig trygge, når de færdes i Askerød og Gudekvartererne.
Overblik og lys
Beskæringen er besluttet af Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, hvor Hans-Jørgen Kirstein er formand:
"Godt overblik og godt lys er meget vigtigt, når man skal færdes trygt. Derfor har vi afsat penge, som går til beskæring præcis dér, hvor det er vigtigst, og arbejdet går i gang i begyndelsen af november", siger udvalgsformanden.
Trygge og utrygge steder
Beskæringen sker efter en såkaldt tryghedsvandring, hvor en udvalgt gruppe mennesker gik tur sammen i Askerød og Gudekvartererne for at udpege trygge og utrygge steder. De pegede på utrygge steder der, hvor buske og træer voksede tæt omkring stier og tunnellernes ind- og udgange. De understregede også, at det er vigtigt med lys, så derfor må gadelamper ikke være groet til, og det skal i det hele taget være let at skabe overblik over stier og grønne områder.
Fliser til fodgængerne
Arbejdet begynder i uge 45, og i ugen efter fortsætter entreprenøren med at lægge ekstra fliser ved busstoppestedet over for Valhallen, så ventende passagerer får ekstra plads og ikke behøver at stå tæt på vejkanten. Der bliver også lagt fliser i et ekstra spor til fodgængere, som går mod tunnellen under banen ved Frejas Kvarter, så de ikke risikerer at bliver påkørt af cyklister der kommer kørende i høj fart mod tunnelen.
Tæt samarbejde med borgerne
Marc Genning er formand for kommunens Plan- og Tryghedsudvalg, som arbejder med at øge trygheden, så han er glad for, at deltagerne på tryghedsvandringen har været med til at sikre, at kommunens ressourcer bliver brug dér, hvor mange får glæde af dem:
"De tiltag, vi har besluttet, bidrager til en øget tryghed i vores by. De er blot ét af flere greb, som vi tager i tæt samarbejde med borgerne for at skabe de bedste rammer for en tryg kommune", siger Marc Genning.
Arbejdet med at beskære og lægge fliser er færdigt i slutningen af november. Greve Kommune har afsat 120.000 kroner til den særlige indsats for at øge trygheden.
Kort om tryghedsvandringen
Greve Kommune inviterede repræsentanter fra de lokale grundejerforeninger, afdelingsbestyrelser, Greve Nord Projektet, de lokale klubber og skoler, Natteravnene og Greve Seniorråd til tryghedsvandringen. På tryghedsvandringen understregede deltagerne, at de generelt føler sig trygge i området, dog fortalte repræsentanter for skoleeleverne, at mange unge forsøger at undgå tunneller og stisystemer om aftenen.