Gå til hovedindhold

Byråd kritiserer kystnært vindmølleprojekt i Køge Bugt

Greve Byråd har besluttet at sende et kritisk høringssvar til Energistyrelsen, som vil opføre en havvindmøllepark ved Aflandshage i Køge Bugt.

Indhold

  Energistyrelsen vil sætte 26 havvindmøller op ved Aflandshage i Køge Bugt. Havvindmøllerne bliver op til 220 meter høje og kommer til at ligge omkring 20 kilometer ud for Greves kyst.

  Mange projekter

  Det møder kritik i Greve Byråd, som har besluttet at sende et kritisk høringssvar til Energistyrelsen.
  Politikerne understreger, at den samlede påvirkning fra de mange projekter skal undersøges bedre, så det bliver helt klart, hvordan havmiljøet og badeforholdene i Køge Bugt bliver påvirket. Det drejer sig både både vindmølleprojektet og andre projekter i Øresund som for eksempel klapninger fra Lynetteholmen og opførelse af Holmene.

  "Der er en risiko for, at projekterne kan forurene bugten, og det bør undersøges grundigere, inden man går i gang med at bygge diverse anlæg", afslutter Hans-Jørgen Kirstein.

  For kystnært

  I høringssvaret udtrykker byrådet også bekymring for, at vindmøllernes placering er så tæt på kysten, vil ødelægge udsigten fra kommunens attraktive strandområde.

  "Havvindmøller er vigtige i den grønne omstilling, men de skal langt ud på havet, hvor de ikke kan ses. Vi kan ikke acceptere, at vores kyst bliver skæmmet af store vindmøller", siger formanden Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.

  Lys fra vindmøller

  Endeligt er byrådet også kritiske over for lys og blink fra vindmøllerne, som kan ses i mørke og skumring på lang afstand.
  Havvindmølleprojektet er i offentlig høring frem til 6. september 2022.

  Sidst opdateret: 6. september 2022

  Kontakt

  Center for Teknik & Miljø

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver NemID)