Gå til hovedindhold

Fem anbefalinger til CO2-neutralt Greve

BORGERINDDRAGELSE: Greves Klimaborgersamling afleverede i går fem anbefalinger til byrådet, som nu skal behandles politisk.

Klimaborgersamlingen var samlet i byrådssalen, da de afleverede anbefalingerne til byrådet.

Indhold

  Siden nytår har 34 borgere fra Greve mødtes flere gange for at undersøge og diskutere, hvordan Greve Kommune bliver CO2-neutral.

  De 34 borgere er Greve Kommunes klimaborgersamling, og de har mødtes på på seks samlinger og et åbent dialogmøde, hvor alle borgere også var inviteret. På møderne har de hørt oplæg fra eksperter og drøftet klimaudfordringerne og løsninger.

  Fem konkrete anbefalinger

  I går afleverede de fem anbefalinger med 26 konkrete forslag til byrådet, som kvitterede med at anerkende det store arbejde.

  "Nu glæder vi os til at arbejde videre med anbefalingerne i de politiske udvalg og i kommunens klimaplan", sagde Hans-Jørgen Kirstein, formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget.

  Vigtigt at inddrage borgerne

  Jacob Elmkjær fra Hundige er en af Klimaborgersamlingens yngre medlemmer, og han fremhæver, at det er afgørende med borgerinddragelse, når man vil ændre noget i klimavenlig retning:

  "Det er vigtigt at inddrage borgerne, så vi arbejder med på den grønne dagsorden. Ellers ser man ofte, at borgerne kommer til at sige nej til ændringer", siger han.

  En af Klimaborgersamlingens ældste medlemmer Alice Margit Kristensen Nielsen fra Tune fortæller, at hun selv har fået en masse inspiration og læring gennem borgersamlingen:

  "Jeg synes for eksempel, at det er vigtigt at handle på energiområdet, og jeg er selv blevet mere opmærksom på at huske at slukke for strømmen, og jeg tænker meget på at spise grønt", siger hun.

  Klimaborgersamlingens fem anbefalinger

  Greve - byen med størst fokus på bæredygtige boliger. Om grøn energi og genanvendelse af materialer.

  Grøn omstilling via livsstilsændringer. Om at spise klimavenligt, og reparere i stedet for at smide ud og købe nyt.

  Greve - Det grønne fyrtårn. Om at fremme lokale grønne initiativer og etablere en Klimaserviceenhed, som tilbyder viden og vejledning.

  På vej mod CO2-neutral mobilitet. Om at gøre det lettere at vælge klimavenlig transport med gode stier og bedre forhold for el-biler.

  Natur-ligvis Greve. Om mere vild natur i form af vilde vejrabatter, mikroskove og grønne krav til bygherrer.

  Læs de fem anbefalinger og 26 konkrete forslag i deres fulde længde samt hele Klimaborgersamlingens rapport på greve.dk/klimaborgersamling

  Sidst opdateret: 5. april 2022

  Kontakt

  Center for Teknik & Miljø

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)