Gå til hovedindhold

Greve har succes med at hjælpe skilsmisseforældre

65 fraskilte forældre har fået hjælp til et bedre samarbejde i Greve Kommunes kursus Samarbejde Efter Skilsmisse.

Samarbejde Efter Skilsmisse bliver afholdt i Greve Familiecenters lokaler på Hundige Allé 11.

Indhold

  Når skilsmissen rammer, er det vigtigt med et godt forældresamarbejde. Derfor har Greve Kommune de seneste to år tilbudt et gratis kursus, hvor forældre kan få værktøjer til at skabe de bedste rammer for barnets trivsel. 

  Samarbejde Efter Skilsmisse 

  Indtil videre har 65 fraskilte forældre i Greve Kommune deltaget i kurset, som hedder Samarbejde Efter Skilsmisse - eller bare SES. Forældrene har efterfølgende udfyldt et evalueringsskema, og evalueringerne viser samlet, at deltagerne har fået rigtig meget ud af forløbet. 

  ”Vi oplevede for få år siden, at der begyndte at komme flere og flere sager med konfliktfyldte skilsmisser i kommunen. Derfor er jeg rigtig tilfreds med, at vi har fået stablet et godt tilbud på benene, som kan hjælpe forældrene og ikke mindst børnene, der kan blive uforskyldt fanget i forældrenes konflikt, som jo er de to vigtigste personer i et barns liv”, siger formand for Skole-, Børne- og Ungeudvalget, Claus Jensen. 

  Nye kursusdage 

  Alle skilsmisseforældre kan deltage i kurset, som bliver afholdt i Greve Familiecenter i Hundige. Kurset er helt gratis, der er nye kursusdage i starten af det nye år, og tilmelding sker gennem Greve Kommunes hjemmeside på greve.dk/ses. 

  Samarbejde Efter Skilsmisse bliver benyttet af mere end 130 kommuner i Norden. Forskning fra Københavns Universitet viser, at kurset gennem bedre forældresamarbejde reducerer depression, stress, fjendtlighed og sygedage hos forældrene. 

  Sidst opdateret: 12. januar 2023