Gå til hovedindhold

Greve indfører bilfri fredag

Borgerne i Greve får nu nye muligheder for at leve klimavenligt. Hver fredag bliver der bilfrie veje i hele kommunen og gratis el-løbehjul.

Borgerne i Greve får nu nye muligheder for at leve klimavenligt. Hver fredag bliver der bilfrie veje i hele kommunen og gratis el-løbehjul.

I dag bliver den sidste fredag, hvor Greveborgerne kan tage bilen. Næste fredag er der nemlig bilfri og stemningsfyldt fredag på alle veje inden for kommunegrænsen.

En beslutning med mange fordele

Borgmester Pernille Beckmann kalder de bilfrie fredage en grøn og god beslutning.

“Med bilfri fredag giver vi borgerne mulighed for at spare på det dyre brændstof. Vi giver også klimaet en hårdt tiltrængt pause for forurening. Og så slipper vi for støj fra kommunens veje – i hvert fald bilstøjen”, siger hun.

Gratis el-løbehjul i kommunen

Når bilerne skal blive i garagen, er der heldigvis andre muligheder for at komme hurtigt frem. Greve Kommune tilbyder som noget nyt el-løbehjul i standere rundt omkring, som borgere kvit og frit kan låne ved hjælp af sundhedskortet, og så er det bare at hoppe op og kører lydløst afsted mod arbejdspladser eller offentlig transport. Og ovenikøbet kan man brede sig på næsten hele vejbanen hver fredag.

“Jeg har selv øvet mig lidt på en kollegas løbehjul, og det kan anbefales. Desuden bliver det smadderhyggeligt, når børn og voksne fylder hele vejbanen, ligesom under de bilfrie dage i 70’erne”, siger Pernille Beckmann, som er klar til at udvide bilfri fredag med endnu flere dage, hvis der er stemning for det.

Mindre slid på asfalt

Borgmesteren har bedt om en beregning af, hvorvidt de bilfrie dage også medfører mindre slid på de kommunale veje, så besparelse kan indgå i årets budgetforhandlinger.

Beredskabet står for at håndhæve den bilfri fredag, og de lokale trafikselskaber oplyser, at de følger initiativet tæt og er klar til at øge antallet af S-tog og busser, hvis det bliver nødvendigt.

Sidst opdateret: 3. maj 2022

Kontakt

Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97

Send Digital Post (kræver NemID)