Gå til hovedindhold

Klimaborgersamling inspirerer til reparationscafé

I Greve Borgerhus er der netop åbnet en reparationscafé, hvor man kan få hjælp til at reparere i stedet for at skifte ud.

På åbningsdagen lå værktøjet allerede klar til de første reparationer. Ingebritt van der Poel med navneskilt på blusen har taget initiativ til reparationscafeen.

Indhold

  Reparationscaféen bliver drevet af Ældresagen, og inspirationen kommer fra den klimaborgersamling med 36 borgere, som Greve Kommune afholdt sidste vinter. Klimaborgersamlingen sluttede sit arbejde med en række anbefalinger til, hvordan Greve Kommune bliver CO2-neutral - og en af ideerne var altså en reparationscafé.

  Fælles ansvar for grøn omstilling

  Borgmester Pernille Beckmann var med til åbning af caféen, og hun er begejstret for, at Ældresagen tager et medansvar for, at Greve Kommune kommer bliver mere CO2-neutral.

  "Klimaet er ikke noget kommunen eller staten ordner, og den grønne omstilling er et fælles ansvar. Det forstår Ældresagen, og jeg vil virkeligt opfordre os alle sammen til at komme i caféen og få hjælp til at reparere i stedet for at smide ud", siger hun.

  Hjælp til reparationer

  Ældresagens reparationscafé er hjælp til selvhjælp. Det vil sige, at man selv skal komme med reservedele, stoflapper eller hvad der nu skal bruges til reparationen, og så får man hjælp og gode råd, så det ødelagte kan blive brugbart igen. Reparationscaféen holder åbent i Greve Borgerhus hver tirsdag kl. 10-12 i lige uger.

  Greve Kommunes Klimaborgersamling har lavet anbefalinger om alt fra lokal opvarmning og byplanlægning til transport og for eksempel reparationscaféer.

  Alle klimaborgersamlingens anbefalinger kan ses her.

  Sidst opdateret: 17. november 2022