Gå til hovedindhold

Kommunen skruer ned for varme og lys

Byrådet har taget de første beslutninger om, hvordan kommunen skal spare på energien denne vinter.

04. okt. 2022
Hænder med vanter skriver på tastatur

På Greve Rådhus er der endnu ikke tændt for varmen, og derfor har en medarbejder fundet de fingerløse handsker frem.

Indhold

  Det bliver koldere i kommunens skoler, institutioner, haller og andre bygninger denne vinter. Der skal nemlig skrues ned for varmen i radiatorerne overalt. Desuden bliver juletræet på Rådhuspladsen kun tændt en enkelt dag, og så sker der også ændringer i for eksempel svømmehallen for resten af året. Her bliver saunaen nemlig lukket, og så bliver varmen i de to største bassiner sænket med en grad.

  "Vi skal alle sammen bruge energi med ekstra omtanke denne vinter, og derfor bliver vi nødt til at bede børn og medarbejdere om at tage ekstra varmt tøj på. Heldigvis oplever vi stor forståelse for, at vi alle sammen må yde noget for at spare på varme og lys", siger Hans-Jørgen Kirstein, formand for Klima-, Teknik - og Miljøudvalget.

  Tryk på sluk

  Greve Kommune udskyder fyringssæsonen med to uger her i efteråret, og til foråret bliver der også slukket for varmen to uger tidligere end normalt. Desuden bliver temperaturen sænket til 19 grader i bygningerne, og mange steder bliver vandet i vandhanerne koldt. Overalt skal medarbejderne huske at trykke på sluk-knappen så ofte som muligt, så lamper og pc'er ikke bruger unødvendig strøm. Hans-Jørgen Kirstein understreger, at der i løbet af vinteren vil ske fejl rundt omkring:

  "Det er svært at få nye rutiner, så selvfølgelig vil der være lys som ikke bliver slukket ind imellem, men alle kan roligt regne med, at vi har fokus på det", siger han.

  Andre spareforslag

  På udvalgsmøder og til byrådsmødet mandag præsenterede administrationen et helt katalog af spareforslag. Nogle af dem er allerede i gang, mens politikerne arbejder videre med andre.

  For eksempel har byrådet bedt om at få undersøgt, om det er muligt at slukke en del af vejbelysningen, uden at man skal ud til hver enkelt lygte. Desuden kigger de på, om medarbejdere i administrationsbygninger kan arbejde hjemme på faste dage, så der for eksempel kan blive skruet ned for temperaturen til weekend-niveau allerede fra torsdag aften.

  Ser på alle muligheder

  "Vi ser på alle muligheder og afvejer for og imod. Vi skal både tage ansvar for, at vi passer på vores energilagre, og for at kommunens penge bliver brugt fornuftigt. Samtidig er det naturligvis også vores ansvar, at kommunen stadig kan løse vigtige opgaver på en rimelig måde," siger Hans- Jørgen Kirstein.

  På plejecentre og i vuggestuer er der ikke planer om at skrue ned for temperaturen i første omgang.

   

   

  Sidst opdateret: 4. oktober 2022