Gå til hovedindhold

Mindre bureaukrati og mere frihed til Greves jobcenter

Greve Kommune er udvalgt som én af fire kommuner, hvor medarbejderne får lov til at bruge mere tid på at ledige kommer i job – og meget mindre tid på dokumentation, bøvlet lovgivning og bureaukrati.

09. sep. 2022

Indhold

  Samtaler i Jobcentret skal gennemføres, når det giver mening i forhold til at få et job. 

  Greve Kommunes jobcenter får nu mere frie hænder til at hjælpe ledige i job. Greve Kommune er nemlig udvalgt som én af fire kommuner, hvor medarbejderne i de kommende tre år får lov til at bruge al deres faglighed og kreativitet til at skaffe ledige gode jobs fremfor at bruge tiden på at udfylde skemaer og gennemføre nyttesløse pligtsamtaler.

  “Jeg er begejstret over, at Greve får mulighed for at være med til at gøre op med det stive system, vi har. Lige nu oplever vi for eksempel, at ledige borgere kommer for at få hjælp, men at vi svarer igen med paragraffer og regler, fordi det er et krav i lovgivningen. Det skal vi ændre”, siger borgmester Pernille Beckmann.

  Hun er enig med regeringen i, at kontrollen og dokumentationen har taget overhånd:

  “Jeg forstår godt, hvis medarbejdere og ledige borgere bliver frustrerede, når de skal aftale møder på tidspunkter, som loven fastsætter, fremfor når det giver mening i forhold til at få et job”, siger Pernille Beckmann.

  Borgmesteren er overbevist om, at der er mange vigtige erfaringer at hente, når Jobcentret bliver sat fri:

  “Jeg ser det som en mulighed for at vise, at tillid og opmuntring er bedre end trusler og sanktioner. Så bliver der til gengæld plads til at vores dygtige medarbejdere og borgerne kan finde den løsning, som giver mening og virker”, siger Pernille Beckmann.

  Der er fortsat nogle få krav, som ikke kan ændres. For eksempel må der ikke ændres på, hvad de ledige får i kontanthjælp eller dagpenge.

  Det er regeringen og Kommunernes Landsforening, som står bag aftalen om, at fire kommuner får langt større frihed til indsatsen for at skaffe ledige i jobs. Aftalen er en del af aftalen om kommunernes økonomi for 2023. I forvejen har flere kommuner også fået frihed til at indgå lignende aftaler på ældreområdet, skoleområdet og dagtilbudsområdet.

   

   

  Sidst opdateret: 12. januar 2023

  Kontakt

  Center for Job & Socialservice

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)