Gå til hovedindhold

Ny affaldsplan har fokus på klimaet

Greve Byråd har godkendt en ny affaldsplan, som sætter en klimavenlig retning for kommunens arbejde på affaldsområdet de kommende år.

04. okt. 2022
Skraldebil holder ved gadekær

Indhold

  Politikerne i Greve Kommune besluttede på mandagens byrådsmøde at sende en ny affaldsplan i otte ugers offentlig høring. Affaldsplanen sætter rammerne for affaldsplanlægning frem til 2034, men den har særligt fokus på kommunens håndtering af affald de næste seks år.

  Klimavenlig håndtering

  Greve Kommune lægger i affaldsplanen vægt på, at håndteringen af affald skal blive endnu mere klimavenlig. Det skal blandt andet ske gennem mere genanvendelse, en mindre mængde affald fra husholdningerne, og at transporteringen af affaldet bliver mere CO2-venlig.

  "Vi har i forvejen meget fokus på at håndtere vores affald bæredygtigt. For eksempel er vi allerede meget langt med genanvendelse af affald, og vi bliver hele tiden bedre. Med den nye affaldsplan sætter vi ekstra tryk på udviklingen", siger formanden for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.

  Borgerinddragelse

  Den nye affaldsplan indeholder i alt 24 klimavenlige initiativer, som kommunen vil arbejde med over de næste seks år. De forskellige initiativer er formuleret overordnet for at skabe plads til, at borgere og andre relevante aktører undervejs kan være med til at påvirke dem.

  "Borgerne har rigtig mange gode idéer og input. Dem skal vi naturligvis have i spil, hvor det er muligt, så vi sammen kan skabe de bedst mulige klimaløsninger på affaldsområdet", afslutter Hans-Jørgen Kirstein.

  Greve Kommune forventer, at den nye affaldsplan bliver endelig vedtaget i første kvartal 2023. Affaldsplanen kan ses i dens fulde længde på kommunens hjemmeside.

  Sidst opdateret: 4. oktober 2022