Gå til hovedindhold

Ny daginstitution skal ligge i Greve Midt

Byrådet i Greve har besluttet at placere en ny daginstitution med plads til 150 børn ved Greve Borgerhus og Håndværkerbyen 60 i Greve Midt.

Indhold

  Antallet af børn i alderen nul til fem år stiger i Greve Kommune, særligt i Greve Midt. Derfor har byrådet besluttet at placere en ny daginstitution med plads til 150 børn ved Greve Borgerhus i den nordvestlige del af grunden samt på den tilstødende grund ved Håndværkerbyen 60.

  Formand for Skole-, Børne og Ungeudvalget, Claus Jensen, glæder sig over beslutningen, som er truffet på baggrund af et forarbejde af et særligt nedsat udvalg bestående af politikere, forældrerepræsentanter og administrative medarbejdere.

  "Tiden er kommet til at bygge en ny institution, for det er selvfølgelig vigtigt, at vi har gode institutioner til alle børn både nu og i fremtiden. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi er blevet enige om placering af en ny daginstitution, der samtidige ligger tæt på naturområdet ved Rævebakken, som kan bruges til at styrke børns motorik, siger Claus Jensen.

  Greve Kommune vil nu invitere brugerrådet ved Greve Borgerhus og de nuværende lejere af Håndværkerbyen 60 til en dialog om, hvordan en ny daginstitution bedst kan placeres på arealerne.

  Desuden går Greve Kommune i gang med flere tekniske undersøgelser og arbejdet med lokalplanen for området.

  Greve Kommune forventer, at den kommende institution kan være klar til brug i 2026.

  Sidst opdateret: 21. juni 2022

  Kontakt

  Center for Teknik & Miljø

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver NemID)