Gå til hovedindhold

Bekymret borgmester: Ældre og svage borgere kan miste hjælp

Ny økonomiaftale mellem regeringen og kommunerne betyder, at kommunerne får færre penge, og det kommer til at kunne mærkes. Især ældre og svage borgere kan miste støtte og hjælp.

Indhold

  Ny økonomiaftale mellem regeringen og kommunerne betyder, at kommunerne får færre penge, og det kommer til at kunne mærkes. Især ældre og svage borgere kan miste støtte og hjælp.

  I Greve Kommune følger borgmester Pernille Beckmann økonomiforhandlingerne mellem regeringen og kommunerne med stigende bekymring. Alt tyder nemlig på, at kommunerne får meget færre penge.

  Færre penge kan mærkes

  "Vi bliver nødt til at være helt ærlige. Hvis regeringen tvinger os til at skære ned på hjælpen til svage ældre og sårbare børn og voksne, så kan det mærkes hjemme i familierne, på plejecentrene og i vores øvrige tilbud ", siger borgmester Pernille Beckmann, som forventer, at byrådet kommer til at prioritere meget hårdt i de kommende år.

  Kommunens økonomi er en blanding af kommuneskat, brugerbetaling og penge fra regeringen, som giver tilskud til, at kommunerne kan levere den service, som regeringen lover, når den for eksempel lovgiver om undervisning, ældrepleje eller hjælp til handicappede.

  Det går ud over ældre og sårbare

  Borgmesteren peger på tre vigtige områder, hvor behovene vokser, uden at pengene følger tilsvarende med:
  • Flere ældre.
  • Flere handicappede og udsatte borgere.
  • Flere børn med diagnoser og udfordringer.

  Byrådet har allerede afsat ekstra penge til udgifterne, men hvis regeringen skærer ned i sin del af pengene, er det ikke længere nok.

  Byråd i hård prioritering

  "Vi har mange borgere, som vi skal passe på. Men alt tyder på, at vi får meget færre penge end forventet. Det betyder, at vi i byrådet skal prioritere hårdt i kommunens støtte og hjælp, og det gør vi naturligvis, for det er vores job. Men vi har samtidig brug for, at regeringen tager ansvar og siger højt, at vi som borgere må skrue ned for forventningerne til velfærdssamfundet", siger hun.

  Færre penge til at renovere bygninger

  Alt tyder også på, at regeringen vil kræve, at kommunerne bruger færre penge til anlæg samtidig med, at priserne på materialer og arbejdskraft stiger. Det betyder, at Greve Kommune må sortere meget hårdt i udgifter til anlæg - for eksempel renovering af bygninger.

  "Vi bliver nødt til at udskyde vigtige opgaver, som at fjerne skimmelsvamp eller sørge for, at alle elever får idrætsundervisning i faciliteter, som lever op til kriterierne i loven. Det er konsekvensen, og jeg vil appellere til regeringen om, at den tager et medansvar for at fortælle åbent og ærligt, at det er sådan fremtiden ser ud", siger borgmesteren.


  Sidst opdateret: 8. juni 2022

  Kontakt

  Center for Økonomi & HR

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver NemID)