Gå til hovedindhold

Nyt projekt skal nedbringe brugen af antipsykotisk medicin på plejecentre

Greve Kommune har fået en million kroner af Socialstyrelsen til et nyt projekt, der skal nedbringe brugen af antipsykotisk medicin til borgere med demens på kommunens plejecentre.

10. mar. 2022
  • Tegnsprog

Indhold

    Flere plejehjemsbeboere med demens får antipsykotisk medicin, men medicinen har mange bivirkninger og effekten er begrænset.

    Marte Meo metode

    Derfor har Greve Kommune søgt og fået midler til at afprøve den såkaldte Marte Meo metode, som er en metode, der skal styrke samarbejdet og kommunikationen mellem medarbejdere og borgere med demens. Det skal nemlig gøre medarbejderne i stand til bedre at forstå de bagvedliggende årsager til borgernes adfærd, så de ikke har brug for at medicinere.

    Mandag besluttede byrådet at sætte gang i projektet.

    ”Det er vigtigt, at borgerne får den helt rette pleje og omsorg. Hvis de har brug for medicin, skal de have det, men hvis det er muligt at undgå medicinen og de negative bivirkninger, så de ældre opnår bedre trivsel og livskvalitet, skal vi naturligvis gøre det”, siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Liselott Blixt. 

    Kompetenceløft til medarbejdere

    Projektet involverer fastansatte medarbejdere på kommunens plejecentre. Dermed vil over 300 medarbejdere og ledere få viden og værktøjer til at håndtere beboere, som reagerer på baggrund af deres demenssygdom.

    Der bliver i alt gennemført seks til otte forløb halvårligt, og de første forløb starter op efter sommerferien. Greve Kommune forventer, at projektet bliver afsluttet ved udgangen af 2023.

    Sidst opdateret: 12. januar 2023

    Kontakt

    Center for Sundhed og Pleje

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97