Gå til hovedindhold

Tæt samarbejde skal sikre hurtig fjernvarme til flere

Greve Kommune og Greve Fjernvarme arbejder tæt sammen, for at mange flere borgere kan få fjernvarme og dermed slippe for at betale høje priser på naturgas. Fjernvarme er samtidig bedre for klimaet og uafhængigt af Ruslands gas.

Indhold

  Greve Kommune og Greve Fjernvarme arbejder tæt sammen, for at flere borgere kan få fjernvarme, så hurtigt som muligt. Derfor har de to samarbejdspartnere netop holdt et ekstraordinært møde for at drøfte, hvordan samarbejdet for udbygningen af fjernvarmenettet kan foregå.

  Billigere og mere CO2-venlig fjernvarme

  Hans-Jørgen Kirstein, formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget forstår godt, at mange borgere vil på fjernvarmenettet:

  "Priserne på varme presser mange almindelige familier, og det bekymrer naturligvis mig og resten af byrådet. Samtidig er det også vigtigt, at vores varme bliver mere grøn, og at Danmark bliver uafhængig af gas fra Rusland," siger Hans-Jørgen Kirstein.

  2000 ekstra husstande på fjernvarmenettet

  Hos Greve Fjernvarme har projektet med udvidelse af fjernvarmenettet været undervejs i et stykke tid. Allerede midt i juni offentliggør selskabet hvilke områder, der bliver tilbudt fjernvarme i forbindelse med de første udvidelser, som kommer til at dække omkring 2000 husstande. Og inden årets udgang har Greve Kommune udarbejdet en samlet varmeplan for hele kommunen og med inddragelse af alle de lokale fjernvarmeselskaber.

  Sophus Vørsing er bestyrelsesformand i Greve Fjernvarme, og han vil meget gerne levere fjernvarme til flere borgere i Greve Kommune og samtidig sikre, at udvidelserne går hånd i hånd med en robust drift.

  "Vi glæder os over de eksisterende forbrugere og ser frem til at få nye. Vi må dog bede om lidt tålmodighed, for fjernvarmeprojekter skal planlægges grundigt, og vi skal naturligvis overholde alle love og regler, samtidig med at vi meget gerne vil levere fjernvarme til så mange som muligt," siger han.

  Flere borgere betyder flere projekter

  Greve Fjernvarme har dog allerede flere nye fjernvarmeprojekter på vej, fortæller Marc Genning, der er næstformand i Greve Fjernvarme:

  "Med den interesse fra borgerne i Greve Kommune, som vi oplever i øjeblikket, så forventer vi at indsende flere fjernvarmeprojekter til godkendelse hos Greve Kommune hurtigst muligt", siger han.

  De store investeringer i fjernvarme kræver, at mange borgerne vælger at tilslutte sig. Derfor arbejder Greve Fjernvarme også på at gøre det endnu mere økonomisk attraktivt at tilslutte sig.

  Sidst opdateret: 12. januar 2023

  Kontakt

  Center for Teknik & Miljø

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver NemID)