Gå til hovedindhold

To nye daginstitutioner er på vej

Greve Kommune bygger to nye daginstitutioner med plads til i alt 360 børn ved Klub Godset og Greve Borgerhus.

13. dec. 2022

En ny daginstitution vil inden for de kommende år skyde op på engarealet ved siden af Klub Godset.

Indhold

  Byrådet i Greve har besluttet at bygge to nye daginstitutioner. Det sker for at skabe plads til den stigende andel af småbørn i kommunen og for generelt at forbedre de fysiske rammer i kommunens dagtilbud.  

  Den ene institution skal bygges ved Greve Borgerhus i Greve Midt, mens den anden bliver placeret ved Klub Godset i Hundige som erstatning for den nuværende Lunas Ark, der er nedslidt i en sådan grad, at det ikke kan betale sig at renovere den.

  ”Det er vigtigt, at vi sikrer gode rammer for alle kommunens børn. Derfor er jeg først og fremmest glad for, at vi nu kan se frem til to helt nye og tidssvarende bygninger, hvor børnene kan have en god og tryg dagligdag. Men det glæder mig også, at vi med tiden kan rive den gamle Lunas Ark ned og på den måde fortsætte arbejdet med at nedbringe efterslæbet på vedligehold af kommunale bygninger”, siger formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.

  Plads til alle børn

  Daginstitutionen ved Klub Godset bliver udvidet med 77 pladser i forhold til den nuværende Lunas Ark. Det betyder, at den samlet får plads til 210 børn. Daginstitutionen ved Greve Borgerhus får plads til 150 børn. Dermed bliver der i alt plads til 360 børn i de to institutioner.

  ”Det er meget glædeligt, at der kommer flere børn i kommunen. Det understreger, at Greve er en vækstkommune. Men det betyder også, at vi bliver nødt til at bygge nyt for at sikre, at vi også i fremtiden har gode institutioner til alle kommunens børn. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu er blevet enige om placeringer af de kommende daginstitutioner, så vi hurtigst muligt kan komme i gang med at få bygget nogle nye institutioner, hvor børn og medarbejdere kan trives”, siger formand for Skole-, Børne- og Ungeudvalget, Claus Jensen.

  Byggeriet i detaljer

  Den kommende institution ved Klub Godset bliver bygget i ét plan på engarealet ved siden af klubben. Mens byggeriet er i gang, bliver den nuværende Lunas Ark stående, og derfor skal børnene ikke genhuses.

  Daginstitutionen ved Greve Borgerhus bliver bygget i to plan, og den bliver placeret i den nordvestlige del af parken ved borgerhuset, hvor der lige nu er placeret pavilloner til ukrainske flygtninge. Beboerne flytter til pavilloner ved Klub Godset.

  Greve Kommune forventer, at byggeriet kommer til at koste omkring 137 millioner kroner, og at de nye institutioner er klar til brug i marts 2026.

  Sidst opdateret: 12. januar 2023