Gå til hovedindhold

Tryghedsvandringer skal øge tryghed i Greve Nord

Politikerne vil øge trygheden i Greve Nord, og derfor har de besluttet en række nye aktiviteter og ordninger. En af dem er en tryghedsvandring, som skal vise, hvor trygheden kan blive bedre.

Indhold

  Tryghed er højt på to-do-listen, når Plan- og Tryghedsudvalget mødes. Det er nemlig afgørende for politikerne i udvalget, at borgerne i Greve Kommune føler sig trygge overalt, og de har særligt fokus på, at trygheden i Greve Nord bliver bedre. Derfor har de taget en lang række beslutninger, som bliver til virkelighed i de kommende måneder og kommende år. Den allerførste er, at politikerne vil invitere udvalgte lokale til en tryghedsvandring i og ved Askerød og Gudekvarterene i sensommeren.

  "Jeg glæder mig meget til at arbejde videre med de observationer og ideer, der kommer ud af tryghedsvandringen. Det er de lokale, som ved, hvor der kan være problemer ", siger Marc Genning, formand for Plan- og Tryghedsudvalget.

  Tryghed alle steder

  Et andet tilbud er, at man kan ringe anonymt til kommunen, hvis man har viden eller mistanke om, at nogen snyder eller på andre måder skaber utryghed ved deres adfærd. Det kan både være snyd med sociale ydelser eller lejemål, og det kan være konkret viden om social kontrol i en familie eller utrygge steder på stier og ved boliger.

  På længere sigt vil udvalget også gerne arbejde videre med overvågning, hvor det giver mening eller etablere et privat vagtkorps, hvis det bliver lovligt.

  "Vi har et helt katalog af med initiativer som skal øge trygheden. Noget er i gang. Noget kommer til at ske på kort sigt og andet på længere sigt. Målet med det hele er, at det skal være trygt for alle borgere i Greve at bo og færdes i deres nabolag", siger Marc Genning.

  Sidst opdateret: 21. juni 2022

  Kontakt

  Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver NemID)