Gå til hovedindhold

140 boliger til ukrainske flygtninge i Greve

Der bor 195 flygtninge fra Ukraine i Greve Kommune. De bor i midlertidige boliger i tidligere institutioner og pavilloner.

Tidligere institution på Egedalsvej i Karlslunde

De ukrainske flygtninge bor blandt andet i en tidligere institution på Egedalsvej i Karlslunde.

Indhold

    Et år efter at Rusland angreb Ukraine har næsten 195 ukrainske flygtninge fået et midlertidigt hjem i Greve Kommune. Tallet er et øjebliksbillede, da der løbende er flygtninge, der rejser tilbage til Ukraine og nye flygtninge, som kommer til Greve.

    Status på ukrainske flygtninge

    Tallet 195 var aktuelt mandag, hvor politikerne fik en status på, hvordan det går med at huse de ukrainske flygtninge i kommunen.

    "På kort tid har vi sørget for midlertidige boliger til næsten 200 ukrainske flygtninge, og vi har også plads til flere, hvis det bliver nødvendigt. Næste skridt bliver at sætte nogle af boligerne i lidt bedre stand", siger borgmester Pernille Beckmann.

    Pavilloner og nedlagte daginstitutioner

    De ukrainske flygtninge bor i nedlagte daginstitutioner og i pavilloner ved Tune Hallerne, Klub Godset og Borgerhuset. Der er lige nu 37 ledige boliger, men Greve Kommune forventer, at de bliver beboet i takt med, at Udlændingestyrelsen får behandlet alle ukrainske flygtninges ansøgninger om opholdstilladelse i Danmark.

    Renovering af fælles rum

    På aftenens møde besluttede byrådet at bruge en halv million kroner på nogle mindre renoveringer af de midlertidige boliger.
    I de nedlagte institutioner er der brug for at køkkener, toiletter og fælles opholdsrum bliver sat i lidt bedre i stand. Og ved nogle af pavillonerne er der opstået problemer med at holde jorden omkring pavillonerne tør, så det skal også ordnes.


    Sidst opdateret: 7. marts 2023

    Kontakt

    Center for Teknik & Miljø

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)