Gå til hovedindhold

Børn og unge skal have den rigtige hjælp ved overgreb

Greve Kommune har opdateret sin beredskabsplan for, hvordan mistanke om overgreb på børn skal håndteres.

Barn med gul skoletaske

Indhold

  Et korps af medarbejdere med særlig viden om overgreb på børn og unge spiller en særlig rolle i Greve Kommunes opdaterede beredskabsplan for overgreb på børn og unge, som byrådet netop har vedtaget. Korpset bliver kaldt et ambassadørkorps i beredskabsplanen, og der skal fremover være en ambassadør i alle kommunale institutioner, der møder børn. Det gælder naturligvis alle daginstitutioner, men også klubber, rådgivninger og for eksempel den kommunale tandpleje.

  Formand for Skole-, Børne- og Ungeudvalget, Claus Jensen, fortæller, at ambassadørkorpset er meget vigtigt i arbejdet for at opspore og stoppe fysisk og psykisk vold samt seksuelle overgreb på børn:

  "Ambassadørerne har en særlig opgave med at kende tegnene på overgreb og sørge for, at der bliver handlet hurtigt og korrekt, hvis der opstår en mistanke. På den måde øger vi årvågenheden hos alle medarbejdere, der arbejder med børn og unge i kommunen", siger han.

  Greve Kommunes opdaterede beredskabsplan for overgreb mod børn og unge er lavet med udgangspunkt i Socialstyrelsens "Kommunale beredskaber til forebyggelse, opsporing og håndtering af overgreb mod børn og unge - En guide til kommuner", samt håndbogen "Den professionelle tvivl".

  Sidst opdateret: 5. september 2023

  Kontakt

  Center for Børn & Familier

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)