Gå til hovedindhold

Børn på Bugtskolen får gangmaskine

TrygFonden har doneret penge, så Bugtskolen kunne købe en gangmaskine. I denne uge sagde Bugtskolen tak for gaven.

Elev i gangmaskine

William er elev på Bugtskolen, og han viser, hvordan gangmaskinen fungerer. Senere skal han også vise det for gæster fra TrygFonden, som kommer på besøg.

Indhold

    TrygFonden har doneret penge til en særlig gangmaskine, hvor eleverne på specialskolen Bugtskolen kan træne kroppen. Maskinen sørger for, at børnene kan øve bevægelserne ved gang, og dermed kan børnene træne stående og opleve den ro i kroppen, som kommer i forbindelse med bevægelse.

    "I byrådet arbejder vi for, at alle børn kan udnytte deres potentiale, og eleverne fra Bugtskolen har brug for særlig hjælp til at lære at bevæge sig. Derfor er jeg meget taknemmelig for donationen fra TrygFonden, for den betyder, at flere børn får mulighed for at leve et aktivt og sundt liv" siger Claus Jensen, formand for Børne- og Ungeudvalget i Greve Kommune. 

    Omverden i øjenhøjde

    Gangmaskinen betyder, at børn, som ellers bruger kørestol, kan stå op, mens de træner. Det betyder både, at der er mere vægt på træningen, og ikke mindst kan børnene møde omverdenen i øjenhøjde, og det er populært, fortæller skoleleder, Tina Bjerregaard: 

    "Mange af vores elever må ellers træne liggende, og de kan generelt have svært ved at være fysisk aktive. Vi oplever at eleverne bliver i bedre humør, får færre epileptiske anfald og bliver mere årvågne og veltilpasse i dagligdagen, når de bruger gangmaskinen. Derfor er vi meget glad for donationen fra Tryg Fonden, og den mulighed vi derigennem har fået for at øge den generelle trivsel", siger hun. 

    TrygFondens donation til Bugtskolen er på 412.250 kroner, og Bugtskolen har selv suppleret med 100.000 kroner for at kunne købe gangmaskinen - en såkaldt Innowalk Pro.  

    TrygFonden arbejder blandt andet for, at alle børn og unge kommer til at leve et liv, hvor de trives fysisk, mentalt og socialt. 

    Bugtskolen er en specialskole med 67 elever, som blandt andet har fysiske funktionsnedsættelser.

    Sidst opdateret: 4. december 2023

    Kontakt

    Center for Dagtilbud & Skoler

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)