Gå til hovedindhold

Borgmester til minister: Pas godt på vores bugt

Borgmester Pernille Beckmann havde flere vigtige budskaber, da transportminister Thomas Danielsen besøgte borgmesterkontoret i Greve.

Borgmester Pernille Beckmann og transportminister Thomas Danielsen

Transportminister Thomas Danielsen besøgte Pernille Beckmann på rådhuset fredag eftermiddag.

Indhold

  Havmiljøet i Køge Bugt var det første emne borgmester Pernille Beckmann tog op, da hun fredag havde besøg af transportminister Thomas Danielsen.

  "Vi skal passe på Køge Bugt, og derfor er vi imod, at der bliver bygget ni kunstige erhvervsøer, som betyder en masse ekstra trafik, støj og belastning af havmiljøet. I stedet skal Køge Bugt udpeges til marin nationalpark på linje med Øresund", sagde Pernille Beckmann.

  Grønne løsninger fremfor asfalt

  Hendes næste vigtige budskab handlede om de områder i Greve Kommune, som i årtier har været reserveret til transportkorridor for en eventuel motorvej 5. Den reservation vil borgmesteren have ophævet:
  "Lige nu er mange af husejerne i området stavnsbundne, fordi ingen vil købe en grund, som har mulighed for at blive omdannet til motorvej. Vi har brug for grønne løsninger fremfor mere asfalt, flere biler og mere støj", siger Pernille Beckmann.

  Støjen skal løses i samarbejde

  Netop trafikstøjen tog hun også op med ministeren, for mange borgere lider under støjen fra Køge Bugt-motorvejen, og det problem kan Greve Kommune ikke løse alene.
  "Jeg foreslår et samarbejde mellem Greve Kommune og staten om at mindske støjproblemerne. Og det håber jeg, at ministeren vil sige ja til", siger borgmesteren.

  Støjzone spærrer for udvikling

  Hun talte også med ministeren om at få ændret en støjzone i Tune.
  "I Tune er der brug for, at de får lov til at udvikle byen, selvom den ligger tæt på Roskilde Lufthavn. Her er det en såkaldt støjzone, som spærrer for, at byen kan udvikles, selvom der i virkeligheden er rart og roligt", fortæller Pernille Beckmann.

  Penge til lokale busser

  Allersidste punkt var den offentlige bustransport, som er blevet dyrere som følge af verdenssituationen med først corona og siden krigen i Ukraine. Her appellerede foreslog borgmesteren, at staten skal kompensere kommunerne for de voldsomme stigninger til busdriften.

  Sidst opdateret: 6. marts 2023

  Kontakt

  Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)