Gå til hovedindhold

Daginstitution ved Greve Borgerhus er rykket nærmere

I 2026 åbner en ny daginstitution ved Greve Borgerhus med plads til 150 vuggestue- og børnehavebørn. Daginstitutionen bliver bygget af JJ Tømrer og Snedker A/S, som har vundet Greve Kommunes totalentreprisekonkurrence.

Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann, og direktør i JJ Tømrer og Snedker A/S, Jesper Skovby

Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann, og direktør i JJ Tømrer og Snedker A/S, Jesper Skovby, mødtes torsdag for at skrive under på kontrakten og se grunden, hvor den kommende daginstitution skal ligge.

Indhold

    Greve Kommune og JJ Tømrer og Snedker A/S har netop underskrevet kontrakten for en helt ny daginstitution ved Greve Borgerhus i Greve Midt. Dermed er en ny daginstitution til 150 vuggestue- og børnehavebørn rykket et skridt nærmere. 

    Bæredygtigt byggeri

    Daginstitutionen bliver bygget med fokus på bæredygtighed. For eksempel bliver de udvendige facader bygget i træ, ligesom der i dele af indretningen også skal bruges træmaterialer. Dertil kommer den nye institution også til at fungere som mødested for kommunens øvrige borgere, som får adgang til værksteder og en bevægelsessal efter lukketid.

    ”Vi har i byrådet en vision om at skabe bæredygtige rammer for vores borgere og tænke i helheder til gavn for fællesskabet. Den nye daginstitution taler lige ind i den vision. Daginstitutionen bliver til dels bygget i træ, og den bliver multifunktionel, så borgere på tværs af aldersgrupper kan gøre brug af lokalerne efter lukketid. På den måde kommer den til at skabe værdi for både små og store borgere”, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann.

    Byggeri i to plan

    Den kommende daginstitution bliver bygget i to plan og vil bestå af fire sammenhængende huse, der omkranser et såkaldt hjerterum centralt i institutionen.

    ”Vi glæder os til i et tæt samarbejde med Greve Kommune at skabe en ny, flot og tidssvarende daginstitution, hvor kommunens yngste borgere kan trives”, siger direktør i JJ Tømrer og Snedker, Jesper Skovby.

    Institutionen skal placeres i den nordvestlige del af parken, hvor der lige nu er pavilloner til ukrainske flygtninge. De flytter i stedet til andre ledige flygtningeboliger i kommunen.

    Greve Kommune laver en informationstavle ved Greve Borgerhus, så borgerne løbende kan følge med i, hvordan byggeriet skrider frem. Institutionen kan efter planen byde velkommen til de første børn i maj 2026.

    Visualisering af den kommende daginstitution

    Friis og Moltke Arkitekter er arkitekterne på projektet, og de har lavet en visualisering af den kommende daginstitution.

    Sidst opdateret: 7. december 2023

    Kontakt

    Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)