Gå til hovedindhold

Fire kommuner går sammen om kystbeskyttelse i Køge Bugt Strandpark

Greve Kommune har sammen med Ishøj, Vallensbæk og Brøndby kommuner startet et nyt fællesprojekt med henblik på at beskytte kysten i Køge Bugt Strandpark yderligere mod stormflod.

Dronefoto af Købe Bugt Strandpark

Indhold

    Køge Bugt Strandpark har i over 40 år været et effektivt værn mod stormflod og højvande. Men fremtidens klimaudfordringer sætter den nuværende kystbeskyttelse under pres, og derfor er Greve, Ishøj, Vallensbæk og Brøndby kommuner nu gået sammen i et nyt fælles kystbeskyttelsesprojekt.  

    Projektet skal undersøge, hvor meget de nuværende diger i Strandparken skal forhøjes, så borgerne i de fire kommuner også i fremtiden er beskyttet mod oversvømmelser. 

    ”Vi har i byrådet en ambition om skabe bæredygtige og langsigtede løsninger i Greve Kommune. Det gælder også i forhold til kysten, som er under pres af klimaforandringer. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu viser rettidig omhu og forbereder os på fremtidens udfordringer sammen med vores nabokommuner”, siger formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget i Greve Kommune, Hans-Jørgen Kirstein. 

    De fire kommuner har i forbindelse med projektet udarbejdet et notat, som indeholder en beskrivelse af Køge Bugt Strandparks nuværende tilstand samt de forskellige muligheder for at forbedre kystbeskyttelsen. Greve Kommune vil nu sammen med de øvrige kommuner bede Kystdirektoratet om en udtalelse, inden de går videre med projektet. 

    Sidst opdateret: 12. december 2023

    Kontakt

    Center for Teknik & Miljø

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)