Gå til hovedindhold

Flere ladestandere til el-biler

Klima: Greve Byråd har besluttet at investere i rådgivning, så kommunen får flere ladestandere til el-biler. Også investeringer i energibesparende automatik i flere kommunale bygninger er en del af beslutningen.

Ladestander til el-bil

Indhold

  Greve Kommune skal have flere ladestandere til el-biler som en del af arbejdet med at nedbringe energiforbruget og CO2 udledningen i Greve Kommune. Det besluttede byrådet i går aftes, hvor kommunens såkaldte klimapulje blev fordelt.

  "Hvis vi skal have flere til at skifte deres benzin- eller dieselbiler ud med en el-bil, så kræver det, at der er let adgang til at kunne lade bilen op. Det arbejde sætter vi nu yderligere skub på sammen med en række andre klimaprojekter", siger Hans-Jørgen Kirstein, formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget.

  Desuden afsatte byrådet penge til at investere i anlæg, der kan regulere varmen og energiforbruget i flere bygninger - såkaldt bygningsautomatik. En række af de kommunale bygninger skal have bygningsautomatik for at leve op til lovkravene, og med bevillingen kan arbejdet på de første bygninger gå i gang.

  Politikerne afsatte også penge til, at rådgivere kan arbejde videre med, hvorvidt og hvordan Strandvejen kan blive en sikring mod stormflod fra havet.

  De fleste projekter bliver sat i gang i år, men de kan strække sig ind i årene fremover. I alt er der en million kroner i Klimapuljen 2023.

  Sidst opdateret: 5. september 2023

  Kontakt

  Center for Teknik & Miljø

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)