Gå til hovedindhold

Fødselsdagsindsamling til Mosede Fort

Borgmester Pernille Beckmann samler ind til Mosede Forts fornyelse i forbindelse med sin runde fødselsdag.

Indhold

    Greve Kommunes borgmester fejrer 50-års fødselsdag den 24. oktober, og i den forbindelse samler hun ind til kommunens historiske museum, Mosede Fort.

    "Mit største ønske er, at vi står sammen om at bevare og udvikle Mosede Fort, så museet bliver endnu bedre til at formidle den kultur og historie, som vi er så heldige at have i vores lokale landskab. Derfor bruger jeg anledningen til at opfordre alle til at donere et beløb til museet", siger Pernille Beckmann.

    Særlig plads i hjertet

    Mosede Fort blev bygget som en del af Københavns forsvar op til første verdenskrig. I dag er de historiske kasematter indrettet som moderne museum for historien om Danmark under og efter første verdenskrig.

    "Mosede Fort har haft en særlig plads i mit hjerte, lige siden jeg var med til at indvie museet i 2014. Museet formidler vores fælles historie, så både børn og voksne forstår den. Nu står vi over for at udvide museet, så det bliver Danmarks foretrukne museum om første verdenskrig", fortæller borgmesteren.

    Vigtig fælles kulturarv

    Med indsamlingen ønsker hun at give mulighed for, at alle kan bidrage til at udvikle museet.
    "Jeg håber, at mange vil være med til at støtte udvidelsen af Mosede Fort. Det stod her, før vi blev født, og det vil også stå her, når vi ikke her her mere. Den slags fælles kulturarv er vigtig, og jeg vil glæde mig over alle donationer", siger hun.

    Mosede Fort forbereder byggeriet af en ny museumsbygning, som skal åbne i 2027. Museumsbygningen skal blandt andet tilbyde særudstilling, skoletjeneste og publikumsfaciliteter samt restaurant.

    Indsamlingen

    Man kan donere penge via mobilpay eller kontooverførsel:

    Mobilpay: 120430

    Konto: Reg. 3001 Konto: 13674051

    Sidst opdateret: 11. oktober 2023