Gå til hovedindhold

Fortet kan bygge ny museumsbygning med restaurant

Mosede Fort har nu samlet 71 millioner kroner til at udvide og udvikle museet, så besøgende får en museumsoplevelse i topklasse.

Dronefoto af Mosede Fort

Det nuværende museum i de gamle kasematter skal udvides med en moderne bygning, hvor der blandt andet skal være restaurant.

Indhold

  Greve Kommunes internationale museum, Mosede Fort 1914-18, har nu fået donationer og bevillinger på i alt 71 millioner kroner til at bygge en ny museumsbygning, hvor der også skal være restaurant.

  En stor dag for Mosede Fort 1914-18

  I går aftens bevilligede byrådet de resterende syv og en halv millioner kroner til Mosede Fort, og dermed er planerne om at gøre museet til en helstøbt oplevelse fuldt finansierede efter et års intenst arbejde med at søge fondsbevillinger.

  "Det er en stor dag for os i Greve, og i byrådet har vi med glæde bevilliget de sidste penge til at udvide museet. Med en ny museumsbygning får vi mulighed for at tage endnu bedre imod besøgende til Mosede Fort, vi kan fortælle historien om livet under 1. Verdenskrig endnu bedre, og vi kan endda sørge for, at der igen kommer en restaurant på fortet," siger borgmester Pernille Beckmann.

  Ny museumsbygning med restaurant

  Museum Mosede Fort 1914-18 blev indviet for ni år siden, hvor besøgende fra nær og fjern for første gang kunne komme helt tæt på historien om, hvordan livet var i Danmark, mens 1. Verdenskrig rasede.
  Museet er indrettet i de gamle kasematter, som nu bliver udvidet med en moderne museums- og restaurantbygning, der giver endnu bedre muligheder for at skabe en unik museumsoplevelse.

  "Med den nye museumsbygning kan vi endelig sørge for, at lokale, nationale og internationale gæster kan opleve og forstå, hvor spændende vores fælles historie er, og hvad den betyder for os i dag," siger borgmesteren.

  Forventning om flere gæster

  Med udvidelsen forventer Greve Kommune at besøgstallet på Mosede Fort vil stige fra 12.000 til 30.000 gæster årligt.

  Greve Kommune vil nu afholde en arkitektkonkurrence, og målet er, at den nye museumsbygning skal åbne i 2027.

  Greve Kommune har i alt bevilget 14,7 millioner kroner, staten har bevilget fem millioner kroner på Finansloven, og den resterende del af bevillingen på 51 millioner kroner er tilvejebragt gennem følgende fonde: Den filantropiske forening Realdania, A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden. Derudover har projektet modtaget et beløb afsat på Finansloven.

  Sidst opdateret: 16. maj 2023

  Kontakt

  Greve Museum

  Bækgårdsvej 9
  2670 Greve

  Telefon: 43 40 40 36

  E-mail: museum@greve.dk