Gå til hovedindhold

Greve Kommune sparer CO2 på udearealer

Greve Kommune og entreprenør- og anlægsgartnervirksomheden Forstas A/S har underskrevet en kontrakt om drift af kommunens udearealer. Med kontakten udleder Greve Kommune mindre CO2 samtidig med, at driften bliver billigere.

Borgmester Pernille Beckmann og driftsdirektør Kim Nielsen fra Forstas A/S trykker hånd.

Greve Kommunes udearealer skal fremover vedligeholdes af Forstas A/S. Det blev der givet hånd på tirsdag eftermiddag.

Indhold

  Entreprenør- og anlægsgartnervirksomheden Forstas A/S har vundet kontrakten om at vedligeholde Greve Kommunes veje, idrætsanlæg og grønne arealer. Med kontrakten udleder driften af kommunens udearealer mindre CO2 og bliver billigere.

  Godt for klima og økonomi

  "Vi har underskrevet en aftale, som både er god for klimaet og for økonomien, så nu glæder jeg mig til at se Forstas medarbejdere rundt omkring i kommunen", siger borgmester Pernille Beckmann.

  Glæden er gensidig, siger Forstas driftsdirektør Kim Nielsen:

  "Vi ser frem til et rigtig godt samarbejde med Greve Kommune, og vi glæder os til at gribe opgaven an med vores faglige ekspertise indenfor drift af veje og grønne arealer og skabe den størst mulige værdi for Greve Kommune - både når det handler om klima, kvalitet og økonomi", siger han.

  Værktøj og køretøjer bruger el

  Greve Kommune har stillet krav til Forstas om, at virksomheden skal mindske CO2-udledningen med en femtedel. Det skal ske ved, at alt håndværktøj er eldrevet, og ved at alle køretøjer, som skal udskiftes, bliver erstattet med eldrevne køretøjer. Desuden skal Forstas arbejde med at optimere køreruter og placere standere til opladning på den bedst mulige måde.

  Kontrakten lyder på 49 millioner kroner per år, hvilket betyder en besparelse for Greve Kommune på ti millioner kroner.

  Forstas overtager driften 1. juli 2023

  Sidst opdateret: 1. marts 2023

  Kontakt

  Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)