Gå til hovedindhold

Ny ejendomsstrategi skal sikre gode fysiske rammer

Greve Kommunes nye ejendomsstrategi har blandt andet fokus på at begrænse udgifter og at kommunens ejendomme kan deles af flere af kommunens og borgere.

Indhold

    Kommunale bygninger og udearealer er en vigtig del af borgernes hverdag, for de er rammerne for trivsel og fællesskaber. Derfor har Greve Byråd nu vedtaget en ny ejendomsstrategi med fem pejlemærker, som skal sørge for, at Greve Kommunes ejendomme udvikler sig til gavn for borgerne og medarbejderne.

    Flere skal dele samme lokaler

    Greve Kommune vil blandt andet nedbringe efterslæbet på vedligeholdelse af nedslidte bygninger. Dertil vil kommunen arbejde mere med kloge kvadratmeter, så flere borgere kan deles om de samme lokaler.
     
    "Det er vigtigt, at vores fysiske rammer i kommunen lever op til de krav og behov, der er inden for vores kerneområder som for eksempel dagtilbud, skoler, fritid og ældrepleje. Samtidig er vi en befolkning i vækst, og det betyder, at flere skal deles om de samme lokaler. Vi glæder os i byrådet til at samarbejde med borgerne og medarbejderne om netop det", siger Hans-Jørgen Kirstein, formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget.

    Bæredygtige materialer

    Udover håndtering af efterslæb og kloge kvadratmeter har strategien også fokus på, at kommunen skal bruge bæredygtige og klimavenlige materialer, og at kommunen skal samarbejde med borgerne om at skabe de gode rammer.
     
    Greve Kommune vil nu lave en handleplan med prioriterede indsatser inden for de fem pejlemærker. De kommende to år vil kommunen især arbejde med pejlemærkerne, kloge kvadratmeter og brugerinddragelse.
     
    Ejendomsstrategien kan læses i den fulde længde her.
     

    Sidst opdateret: 16. april 2024

    Kontakt

    Center for Teknik & Miljø

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)