Gå til hovedindhold

Planstrategi fokuserer på grøn og tryg fremtid

Høring: Ny planstrategi viser, hvordan byrådet vil udvikle Greve Kommune. Planstrategien har tre vigtige pejlemærker, og den er i høring nu.

Vilde blomster

Rig natur er et af de tre pejlemærker i planstrategien.

Indhold

  Greve Kommune skal fortsat været et trygt og bæredygtigt hjem for børn og voksne, ligesom der skal være plads til at natur og klima og til at sikre den nødvendige vedvarende energi. Derfor sender byrådet nu en planstrategi i høring, der udstikker rammerne for, hvordan kommunen kan udvikle sig fysisk til gavn for borgerne. 
   
  Formand for Plan- og Tryghedsudvalget, Marc Genning, lægger vægt på, at planstrategien både omfatter mennesker og natur, ligesom klimaet er vigtigt, når kommunen skal udvikles. 
   
  "I byrådet har vi en fælles vision om, at vi vil tænke i stærke fællesskaber og helhedssyn, og det kan man se tydeligt i planstrategien. Det skal være nemt og trygt at mødes og leve i Greve Kommune, uanset om man er ung eller ældre. Vi tænker i helheder, sådan at klimaet og naturen trives sammen med os mennesker. Og så vil vi arbejde på, at der er boliger til alle - både unge, familier og ældre, så de kan blive boede i kommunen hele livet. Det mener jeg, at vi har fået med i planstrategien, og jeg glæder mig over at sende den i høring", siger han. 
   
  Planstrategien har tre pejlemærker: Rig natur og vedvarende energi. Trygge og sammenhængende lokalområder. Og boliger til hele livet.  
   
  Når planstrategien er vedtaget, danner den baggrund for kommuneplanen, som mere konkret definerer, hvordan kommunen skal indrettes, når man for eksempel vil opsætte solceller, plante skov, sikre stisystemet eller tillade nye boliger. 
   
  Planstrategien er i otte ugers høring indtil midt i november og den kan læses i sin fulde længde på greve.dk/høring.

  Sidst opdateret: 13. september 2023

  Kontakt

  Center for Teknik & Miljø

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)