Gå til hovedindhold

Alle børn gør deres bedste

Greve Kommunes fælles børne- og ungesyn bygger blandt andet på den værdi, at alle børn gør det bedste, de kan.

Indhold

  Uanset hvor børn og familier møder kommunen, vil medarbejderne arbejde ud fra fælles udgangspunkt – et såkaldt børne- og ungesyn. 

  Det har byrådet nu besluttet, og det fælles børne- og ungesyn vil fremover få stor betydning for, hvordan kommunens fagprofessionelle medarbejdere arbejder med børn og unge. 

  Tre vigtige værdier 

  Det nye fælles udgangspunkt er baseret på tre værdier: Børn og unge gør det bedste, de kan. Børn og unges trivsel er relationel. Og alle børn og unge har ressourcer. 

  Formand for Skole-, Børne- og Ungeudvalget, Claus Jensen, forventer, at det fælles syn vil betyde, at børn, unge og deres familier i højere grad vil opleve, at pædagoger, lærere og andre fagprofessionelle medarbejdere arbejder tæt sammen og ud fra de sammen værdier. 

  “Børne- og ungesynet gør ikke en forskel i sig selv. Men det er fundamentet for den måde kommunens fagprofessionelle medarbejdere arbejder på, og dermed får det også en positiv betydning for kommunens børn og unge på lidt længere sigt”, siger han. 

  Tæt samarbejde 

  Det fælles børne - og ungesyn er udviklet gennem tæt samarbejde mellem alle kommunens ledere, der har med børn og unge at gøre, og repræsentanter fra Greve Lærerforening, BUPL og FOA.  

  Efter beslutningen i byrådet vil det nye fælles børne- og ungesyn både være udgangspunktet for overordnede drøftelser om kommunens tilbud til børn og unge, og udgangspunkt for samtaler mellem konkrete børn, unge og deres familier og kommunens fagprofessionelle medarbejdere. 

  Det fælles børne- og ungesyn kan læses i sin helhed på Greve Kommunes hjemmeside. 

   

  Sidst opdateret: 10. juni 2024

  Links

  Kontakt

  Center for Politik, Organisation & Borgerbetjening

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)