Gå til hovedindhold

Bekendtgørelse om endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 15.26 Boliger ved Industrilunden 1 og 3 i Tune

Plan- og Tryghedsudvalget har den 08. oktober 2024 vedtaget Lokalplan nr. 15.26

Billede af lokalplan nr. 15.26 - Boliger ved Industrilunden 1 og 3 i Tune

Indhold

    Plan- og Tryghedsudvalget har den 8. oktober 2024 vedtaget Lokalplan nr. 15.26 Boliger ved Industrilunden 1 og 3 i Tune. Lokalplanen indberettes endeligt til Plandata.dk med ikrafttrædelsesdato den 9. oktober 2024

    Lokalplanområdet

    Lokalplanområdet er adresserne Industrilunden 1 og 3 i Tune med vejadgang fra Lundevej. Området omfatter matriklerne nr. 9gy og 9h Tune By, Tune.

    Indhold og intentioner

     Lokalplanen indeholder redegørelse, bestemmelser, kortbilag og matrikeloversigt. Bestemmelserne er regulerende for, hvad man fremadrettet må inden for området.
    Lokalplanafgrænsningen omfatter de ovenfor nævnte matrikler.
    Lokalplanen muliggør at området kan omdannes til et boligområde med etageboliger og rækkehuse. Boligområdet skal etableres med et stort fælles grønt opholdsareal i midten, som skal indeholde både fælleshus, træer, beplantning og forskellige muligheder for ophold og leg.
    Stier fra boligområdet nord for skal gå videre igennem dette område, så gående kan gå igennem boligområderne uden at skulle ud på Lundevej.
    Parkering til etageboligerne etableres i randen af lokalplanens område som fællesparkering og rækkehusene får desuden parkering på egen matrikel.
    Lokalplanen sikrer desuden, at regnvand kan forsinkes i en regnvandssø i det fælles opholdsareal og at skybrudsvand forsinkes på parkerings- og vejareal samt i en grøft i den nordlige del af området.

     Offentlig høring

    Lokalplanen har været i offentlig høring fra den 13. juni til og med den 15. august 2024. Den offentlige høring var 9 uger, da den lå hen over sommerferien.
    Der er i høringsperioden kommet 4 høringssvar. Høringssvarene kan ses i deres fulde længde og kommenteret i sagen behandlet af Plan- og Tryghedsudvalget: (link) Høringssvarene har ikke givet anledning til ændringer i planen.

     Retsvirkning

    Efter denne offentliggørelse af lokalplanen må der, i henhold til planlovens § 18, ikke retligt eller faktisk etableres forhold, som er i strid med lokalplanens bestemmelser, medmindre der meddeles dispensation i henhold til lovens § 19.
    Lokalplanen medfører ikke i sig selv krav om, at der skal etableres de bygningsanlæg, som er fastlagt i lokalplanen, men når der bygges og anlægges, skal det ske i overensstemmelse med lokalplanen. 
    Eksisterende lovlig anvendelse af ejendommene kan fortsætte som hidtil.
    De nærmere regler for indgivelse af klage kan ses på Nævnenes Hus

    Ændringer i forhold til lokalplansforslaget

    Efter denne offentliggørelse af lokalplanen må der, i henhold til planlovens § 18, ikke retligt eller faktisk etableres forhold, som er i strid med lokalplanens bestemmelser, men mindre der meddeles dispensation i henhold til § 19.
    Lokalplanen medfører ikke i sig selv krav om, at der skal etableres de bygningsanlæg, som er fastlagt i lokalplanen, men når det bygges og anlægges skal det ske i overensstemmelse med lokalplanen. 
    Eksisterende lovlig anvendelse af ejendommene kan forsætte som hidtil.

    Klagevejledning

    Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet, jf. Planlovens § 58, stk. 1 nr. 3 for så vidt angår retlige spørgsmål. Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelse, dvs. inden den 6. november 2024. 
    Klagen skal oprettes via klageportalen. De nærmere regler for indgivelse af klage kan ses på Nævnenes Hus  under ”Start din klage”, ”Miljø og Energi”, ”Planklagenævnet".

    Evt. retssag vedrørende planen skal anlægges inden 6 måneder fra denne offentlige bekendtgørelse, dvs. inden den 9. april 2025, jfr. planlovens § 62, stk. 1

    Yderligere oplysninger

    Lokalplan nr. 15.26 - Boliger ved Industrilunden 1 og 3 (Digital)

     Plan- og Tryghedsudvalget

     

    Sidst opdateret: 09. oktober 2024

    Kontakt

    Planlægger

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve