Gå til hovedindhold

Budgetforlig med meget mere samarbejde

Byrådet har nu behandlet og vedtaget budgettet for 2025 i Greve Kommune, og det er et budget som lægger op til at samarbejde på nye måder.

Greve Kommune skal i endnu højere grad kendetegnes af et stærkt samarbejde mellem politikere, borgere, foreninger og erhvervsliv

Indhold

    Budgettet for 2025 blev andenbehandlet og vedtaget af et flertal i byrådet i går aftes.  

    Borgmester Pernille Beckmann glæder sig både over forhandlingerne og resultatet: 

    ”Vi forhandlede i en hel uge, hvor vi brugte weekend, aftner og frie timer på at tale sammen. Dermed fik vi god tid til at drøfte, hvad vi hver især mener er vigtigt for Greve Kommune. Hvad vi hver især gerne vil ændre og gøre bedre. Og hvor vi skulle finde pengene. Vi fik talt i dybden om emnerne, og vi valgte hver især at strække os og gå på kompromis – til gavn for borgerne”, siger hun. 

    Mere samarbejde 
    I teksten til budgettet står der ”samarbejde” og ”sammen” mange gange, for budgettet handler ikke kun om penge, men også om reformer: 

    ”Forligsparterne ønsker at række ud og involvere borgerne mest muligt i den nære velfærd” står der blandt andet i teksten. 

    Greve Kommunes Velfærdsborgersamlingen peger på samme pointe om, at frivillige og medarbejdere sammen kan styrke velfærden, og borgersamlingen anbefalinger er også med i tankerne bag budgettet.  

    Skoler, botilbud og ældre 
    En af ændringerne er projektet ”Sammen om skolen i Greve Kommune”, hvor forligsparterne skitserer et styrket samarbejde mellem kommunens administrative ledelse, de enkelte skoler og skolebestyrelser samt de faglige organisationer.  

    En anden ændring er, at Greve Kommune vil sørge for flere lokale botilbud, så borgere kan får bostøtte og samtidig kan blive i deres lokalområde tæt på familie og venner. 

    Når det gælder omsorgen for kommunens ældre, skal der også arbejdes mere med samarbejde, sådan at pårørende, frivillige, naboer og kommunens medarbejdere arbejder tæt sammen. 

    To-årigt budget 
    Budgettet blev vedtaget af et flertal bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liselott Blixt (Uden for Parti), Moderaterne og SF. Det blev andenbehandlet på byrådsmødet onsdag aften og træder i kraft efter nytår og gælder for to år.

    Sidst opdateret: 03. oktober 2024

    Kontakt

    Center for Økonomi & HR

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97