Gå til hovedindhold

Kunstig intelligens skal styrke ældres trivsel

Kunstig intelligens skal afprøves i ældrepleje i Greve Kommune.

Indhold

    Greve Kommunes byråd har besluttet, at to plejecentre skal deltage i et internationalt forskningsprojekt, hvor man afprøver kunstig intelligens. 

    Hjælp og støtte

    Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Liselott Blixt, hilser kunstig intelligens velkommen på kommunernes plejecentre: 

    ”Målet er naturligvis, at kommunens ældre og sårbare borgere får den hjælp og støtte, som de har brug for. Det skal de altid have, og nu undersøger vi, hvordan kunstig intelligens kan bidrage til at vi bliver endnu bedre til at bruge ressourcerne bedst muligt, ”, siger hun.  

    Forudser behov for pleje

    Kunstig intelligens skal for eksempel hjælpe med at identificere en borgers behov for pleje aktuelt og samtidig være med til at forudse, hvordan borgerens behov for pleje bliver i fremtiden. Desuden skal kunstig intelligens understøtte, at de mange forskellige fagligheder på plejecentrene bliver brugt mest optimalt i forhold til de forskellige opgaver, plejecentrene løser. 

    Lokalcenter Møllehøj og Strandcentret fra Greve Kommune deltager i forskningsprojektet. Derudover deltager andre danske og tyske plejecentre samt to tyske universiteter. Det er den danske professionshøjskole Absalon i Roskilde, som står for forskningsprojektet, der løber over de næste tre år. 

    Sidst opdateret: 1. februar 2024

    Kontakt

    Center for Sundhed og Pleje

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)