Gå til hovedindhold

Lunas Ark skal nybygges og udvides

JJ Tømrer og Snedker A/S har vundet opgaven med at rive daginstitutionen Lunas Ark ned og bygge den op på ny med plads til flere børn.

Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann, og direktør i JJ Tømrer og Snedker A/S, Jesper Skovby, har netop skrevet under på en kontrakt om byggeri af Lunas Ark.

Indhold

  Greve Kommune og JJ Tømrer og Snedker A/S har indgået kontrakt om at bygge en ny og større daginstitution i bydelen Hundige. Bygningen skal erstatte den nuværende Lunas Ark, som er nedslidt, og den beholder også navnet. Den nye Lunas Ark får i alt plads til 175 børn, som efter planen flytter ind i de nye og moderne rammer i juni 2026.  

  Bæredygtigt byggeri 

  Byggeriet har fokus på bæredygtighed og genbrug af materialer. Der bliver blandt andet brugt limtræssøjler, træspær og bjælker i de bærende konstruktioner, ligesom der bliver sat træ på ydervæggene. Derudover bliver de robuste mursten fra de eksisterende bygninger genbrugt i det nye byggeri.  

  ”Det er et rigtig spændende projekt, som taler lige ind i byrådet vision om at skabe solide og bæredygtige rammer til vores borgere. Jeg glæder mig meget til at arbejdet går i gang, så vi inden længe har en ny og topmoderne daginstitution, hvor børn og personale kan have en god og tryg dagligdag”, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann. 

  En bygning til alle børn 

  I dag består Lunas Ark af to bygninger til henholdsvis vuggestue og børnehave. Men i den nye Lunas Ark bliver børnene samlet i én bygning, som indrettes i mindre afdelinger til hver børnegruppe. Midt i bygningen skal et såkaldt hjerterum fungere som samlingspunkt for hele institutionen.  

  ”Vi har en helt klar vision for, hvordan en moderne dansk daginstitution skal bygges og indrettes. Den er vi naturligvis glade for, at Greve Kommune deler. Vi ser frem til at skabe en ny Lunas Ark, som Friis og Moltke Arkitekter har designet med fokus på blandt andet bevægelse, naturoplevelser og kreativ udfoldelse”, siger direktør i JJ Tømrer og Snedker A/S, Jesper Skovby. 

  JJ Tømrer og Snedker A/S går i gang med byggeriet i januar 2025, og de forventer, at institutionen er klar til brug i juni 2026. Indtil da skal børn og personale være i midlertidige bygninger ved Klub Godset.

  Sidst opdateret: 24. april 2024

  Kontakt

  Center for Teknik & Miljø

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)