Gå til hovedindhold

Mere tryghed på Greve Bibliotek

Byrådet har skabt mere tryghed på Greve Bibliotek gennem en række indsatser, og nu fortsætter arbejdet med at sikre gode rammer for lånere og medarbejdere.

Det er blevet tryggere at opholde sig på Greve Bibliotek, og nu gør kommunen endnu mere for at forbedre sikkerheden i vinterhalvåret, hvor flere søger indenfor.

Indhold

    Efter gode resultater med at skabe ro og sikkerhed på Greve Bibliotek tager byrådet nu endnu et skridt for, at biblioteket er trygt for alle:

    Den selvbetjente åbningstid lukkes helt om fredagen i vinterhalvåret, og børn og unge har fremover kun adgang til biblioteket sammen med en voksen i den selvbetjente åbningstid.

    ”Vi har fået meget bedre styr på dem, som ellers kunne finde på at smide med bøger, råbe og efterlade madrester i møblerne, og det har øget trygheden. Men nu bliver vejret koldere, og så vil flere søge indenfor. Samtidig ved vi, at der oftest er mest uro om fredagen. Derfor gør vi nu noget ekstra, så vi kan være sikre på, at biblioteket fortsat er en dejlig oase, hvor vores borgere kan finde ro og blive inspireret”, siger Anne Marie Lyduch, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

    Overvågning og samarbejde
    De nye indsatser kommer efter, at Greve Kommune det sidste halve år har arbejdet målrettet for at forhindre hærværk og utryghedsskabende adfærd på biblioteket.

    "Vi har god erfaring med blandt andet kameraovervågning, politianmeldelser og øget samarbejde med politiet og gadeteamet. Men for at sikre at vi får helt bugt med hærværk og holder ballademagerne væk, er det nødvendigt at tage yderligere skridt i forhold til adgangskrav og åbningstider”, forklarer Marc Genning, formand for Plan- og Tryghedsudvalget.

    Hærværk på biblioteket
    Greve Byråd besluttede i december at lukke for en stor del af den selvbetjente åbningstid på Greve Hovedbibliotek frem til marts på grund af episoder med hærværk og utryghedsskabende grupper. I april åbnede biblioteket igen i aftentimerne og weekenderne, efter at en række sikkerhedsforanstaltninger var blevet iværksat

    Sidst opdateret: 3. oktober 2024

    Kontakt

    Kultur & Fritid

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Send Digital Post (kræver MitID)