Gå til hovedindhold

Sammenlægning af Tune Skole skrider frem

Greve Byråd har afsat penge til opsætning af midlertidige bygninger ved Tune Skole Højen, så der er gode lokaler til alle elever, når Tune Skole skal sammenlægges på én matrikel til næste skoleår.

Indhold

  Tune Skole Højen og Tune Skole Lunden skal samles på Tune Skole Højen efter sommerferien. Derfor har Greve Byråd nu afsat syv millioner kroner til at opføre midlertidige bygninger, så der er plads til alle elever, når det nye skoleår begynder.

  Renovering og ombygning

  På lidt længere sigt skal skolen også renoveres og ombygges for et større millionbeløb, men da Tune Skole Lundens bygninger ikke længere kan bruges, skal sammenlægningen ske allerede til sommer.

  “Her og nu opfører vi nogle gode midlertidige bygninger, som børn og medarbejdere kan trives i. Når det er på plads, skal vi i gang med selve hovedprojektet, som er at omdanne Tune Skole til en mere moderne folkeskole til gavn for lokalsamfundet. Det hele sker selvfølgelig i samarbejde med skolens brugere og er i tråd med byrådets vision om at skabe attraktive folkeskoler i fællesskab”, siger formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.

  Stærkere fællesskab

  Sammenlægningen vil ifølge udvalgsformanden være med til at styrke fællesskabet på skolen og skabe bedre forhold for læring.

  ”Eleverne i Tune kan se frem til at blive en del af et større fællesskab i den sammenlagte skole. Jeg er også overbevist om, at skolens medarbejdere får bedre muligheder for at skabe en tydelig rød tråd og sammenhæng i undervisningen fra de tidlige år i indskoling, og indtil eleverne forlader Tune Skole”, afslutter formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, Hans-Jørgen Kirstein.

  Byrådet skal på et senere tidspunkt tage stilling til en trafikanalyse, som belyser de trafikale udfordringer ved skolen. Derudover har Tune Skole et ønske om en legeplads ved de midlertidige bygninger, og Greve Kommune vil nu undersøge, hvordan det kan løses inden for de økonomiske rammer.

  Borgere kan læse alt om sammenlægningen på greve.dk/tuneskole, som løbende bliver opdateret med de nyeste informationer.

  Sidst opdateret: 5. februar 2024

  Kontakt

  Center for Teknik & Miljø

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)