Gå til hovedindhold

Aflastningsophold

I Greve Kommune er der aflastningspladser på Kompetencecenter for demens, Nældebjerg Plejecenter for borgere med nedsættelse af kognitive funktioner og på Rehabiliteringscenter Hedebo for borgere med nedsættelse af kognitive/fysiske funktioner.

Indhold

  Hvis du som pårørende passer en person med nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne, kan du søge om at blive aflastet. Aflastning kan f.eks. være et ophold for din nære pårørende i en døgnbemandet bolig.

  Information om aflastningsophold

  Der kan søges aflastningsophold for følgende borgere:

  • Borgere, hvis behov for pleje og omsorg i en periode ikke kan tilgodeses i eget hjem, og hvor indlæggelse ikke er nødvendig.
  • Borgere, hvis pårørende i en periode har behov for aflastning.

  Et aflastningsophold har en begrænset varighed. Som udgangspunkt er det 3 uger, men behovet aftales fra gang til gang.

  Ansøgning om et aflastningsophold foregår ved at henvende sig til visitationen i Greve Kommune. Visitationen vurderer årsagen til ansøgningen samt formål og varighed med opholdet.

  Hvis ansøgningen bliver godkendt, vil man modtage en afgørelse samt et brev med praktiske oplysninger om opholdet, herunder varighed.

  Aflastningsstedet modtager information om det forestående ophold og har mulighed for at efterspørge relevante oplysninger om borgeren, der kommer på aflastningsophold. 

  Det er gratis at komme på et aflastningsophold. Man betaler dog en fastsat pris for mad og for de daglige fornødenheder. Prisen reguleres hvert år.

  Man skal selv sørge for transport til og fra et aflastningsophold. Man skal også selv betale udgifterne til transporten. Dette gælder også for borgere, der har behov for liggende transport.

  Sidst opdateret: 13. juni 2023

  Kontakt

  Visitationen

  Træffes: mandag, tirsdag, torsdag og fredag i tidsrummet kl. 09.00 - 12.00.

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 97 97

  Send Digital Post (kræver MitID)