Gå til hovedindhold

Rehabiliteringscenter Hedebo

Rehabiliteringscenter Hedebo ligger i naturskønne omgivelser i en stor gammel have i Greve Landsby.

Indhold

  Rehabiliteringscenter Hedebo (i daglig tale Hedebo) blev bygget i 1952 i to plan, og er efterfølgende blevet tilbygget og renoveret i flere omgange, så Hedebo i dag fremstår funktionelt og tidssvarende.

  På Hedebo kapacitetsstyres antallet af pladser dagligt på hverdage, så der justeres op og ned for antal af pladser, afhængig af de aktuelle borgeres sygepleje og plejebehov.

  Pladserne er opdelt på rehabiliteringspladser og akutpladser - læs om pladserne nederst på siden.

  Ved den seneste ombygning blev caféområdet udvidet og renoveret, så caféen i dag fremstår lys og venlig med moderne faciliteter og med mulighed for store fællesarrangementer.

  På Hedebo tilbyder Greve Kommune midlertidige døgnophold efter lov om social service § 84 stk. 1 og 2. Under denne paragraf tilbydes aflastningsophold, rehabiliterende ophold, akut ophold, vurderings- og observationsophold, palliative ophold samt ophold, når borgere afventer tilbud om en anden bolig, typisk en plejebolig.

  Det er Greve Kommune, der står for at yde rehabiliterende pleje og omsorg til borgerne efter det serviceniveau, som er besluttet af Byrådet.

  Information om Rehabiliteringscenter Hedebo

  Et af opholdene på Hedebo retter sig mod ferie- og aflastningsophold. Hvis man som borger eller pårørende ønsker at gøre brug af dette, skal man tage kontakt til visitationen for at blive visiteret til dette.

  Der gøres opmærksom på, at man skal sikre sig, at man har fået godkendt et ophold, inden man bestiller sin ferie, idet der kun er et begrænset antal pladser til rådighed til ferie/aflastning.

  Køkkenet på Hedebo er et produktionskøkken, hvor tilberedningen finder sted fra bunden. Der udarbejdes menuplaner hver 14 dag i samarbejde med borgerne. Der er mulighed for, at retterne tilpasses eventuelle særlige behov.

  Herudover tilberedes der smørrebrød m.m., som kan købes i caféen.

  Ved særlige arrangementer står vores køkken ligeledes for levering af maden.

  Borgere på rehabiliteringsophold kan tilbyde to pårørende én kop kaffe på husets regning. Pårørende kaffe forefindes i caféen.

  Er der særlige ønsker for mindre arrangementer, f.eks. i forbindelse med fødselsdage, kan man kontakte køkkenet for nærmere aftale.

  Hver uge udarbejdes der en aktivitetsoversigt, som hænges op på afdelingerne og i cafeen. Heraf fremgår det, hvilken dag og på hvilket tidspunkt aktiviteten starter. Du er velkommen til at kontakte aktivitetspersonalet, hvis du skulle have ideer til nogle gode aktiviteter.

  Det er muligt at låne nedenstående lokaler på Hedebo.

  Hvis man ønsker at låne et lokale, skal der tages kontakt til leder af Hedebo Christina Giarbini på mailadresse chg@greve.dk eller på telefon 23 38 70 68 på hverdage mellem kl. 08.00 – 15.00.

  Lokale

  Placering

  Nøgletype

  Adgang til køkken, toilet, badeforhold (træningslokaler)

  Særlige praktiske forhold – f.eks. særlige adgangs-forhold eller begrænsninger i brug af lokalet

  Træningslokale

  Stuen

   

  Adgang til toilet.

   

  Kan kun benyttes, hvis der er frivillige undervisere.

  Café område til maks. 60 personer

  Stuen

   

  Adgang til toilet.

  Ingen umiddelbar adgang til køkken. Der er en mulighed for brug af køkken i anden del af Hedebo.

  Bagerste del af caféen kan lukkes af, men borgerne skal kunne komme til bordene ved caféen, så de kan spise til aften.

  Mødelokale til maks. 10 personer

  Stuen

   

  Adgang til toilet.

  Ingen umiddelbar adgang til køkken. Der er en mulighed for brug af køkken i anden del af Hedebo.

   

  Sidst opdateret: 15. januar 2024