Gå til hovedindhold

Bliv mentor i Det Frivillige Mentorkorps i Greve Kommune

Er du voksen over 25 år og kunne du tænke dig at gøre en forskel for en ung i Greve, der har brug for støtte?

Vi søger i Greve Kommune frivillige voksne, der har tid og overskud til at hjælpe en ung i hverdagen.

Mange unge drømmer om at begynde på en uddannelse, få et fritidsjob eller have en mere social og aktiv fritid. Men nogle unge finder det svært at navigere i de mange forskellige muligheder. Nogle unge mangler kontakt til en voksen rollemodel, nogle er vokset op i hjem, hvor der ikke er tradition for at tage en uddannelse og andre unge er ikke klædt på hjemmefra til at begå sig i nye sammenhænge, som for eksempel en forening kan være. Som frivillig mentor siger du ja til at støtte et ungt menneske i et eller flere af disse spørgsmål.

Mentorindsatsen kan bestå i hyggelig samvær og samtale, vejledning i at få hverdagen til at fungere, støtte til at finde et job eller en praktikplads og opbakning til at vælge/gennemføre en uddannelse – eller noget helt femte helt op til den unges behov og jeres fælles interesser.

Hvordan kan du blive frivillig mentor?

For at blive frivillig mentor vil du blive indbudt til en samtale i Sundhedshuset, hvor du vil få mere information om Det Frivillige Mentorkorps. Du vil også blive tilbudt at deltage i et introduktionskursus. Kurset giver et indblik i de unges udfordringer, samt inspiration og redskaber til at arbejde med de unge.

Som mentor har du lyst til at inspirere, støtte og guide den unge (mentee) til at komme tættere på sine ønsker og mål. Fokus er både på den unges hverdagsliv, arbejde, uddannelse og/eller fritidsaktiviteter såsom fritids- og foreningsliv.

Få flere oplysninger

Hvis du vil vide mere eller har spørgsmål til, hvad det indebærer at blive frivillig mentor, kan du kontakte mentorkoordinator i Det Frivillige Mentorkorps Mia Rosenørn. 

Sidst opdateret: 9. april 2024

Dokumenter

Kontakt

Mia Rosenørn

Sundhedshuset
Hundige Allé 11
2670 Greve

Telefon: 24 84 39 17