Gå til hovedindhold

Greve Kommune skærper sikkerheden i byrådssalen

Byrådet vedtog i går aftes et opdateret regelsæt for, hvordan man opfører sig under byrådsmøderne. Regelsættet skal øge sikkerheden for politikere og tilhørere.

Byrådssalen på Greve Rådhus

Indhold

    Når byrådet holder møde, skal det foregå på en måde, som både er sikker og ordentlig. Derfor skal det for eksempel ikke være tilladt at lave happenings og demonstrationer inde i salen.

    "I byrådet vil vi have sikre rammer omkring det politiske arbejde, så både politikere og tilhørere kan føle sig trygge. Vi har set andre steder, at der for eksempel er blevet kastet med en brændende taske, og derfor skærper vi nu sikkerheden. Med det nye regelsæt slår vi fast, at i byrådssalen sidder vi ned og taler høfligt sammen," siger borgmester Pernille Beckmann.

    Det fremgår også af regelsættet, at borgmesteren skal afvise spørgsmål, der indeholder angreb på borgere eller indeholder fortrolige informationer om enkeltpersoner.

    Desuden skal borgmesteren sørge for, at der så vidt mulig bliver tid til, at alle spørgere kan nå at få svar i løbet af spørgetiden. I forvejen er det praksis, at man ikke må fotografere under byrådsmødet uden tilladelse, og det er nu også skrevet ind i regelsættet.

    Sidst opdateret: 4. oktober 2022