Gå til hovedindhold

Ny kommuneplan skaber rammerne for det gode liv

Greve Kommunes nye kommuneplan sikrer, at kommunens fysiske omgivelser forbliver gode og attraktive for kommunens borgere og virksomheder.

13. dec. 2022

Greve Kommune skal forblive et godt sted at bo, leve og drive erhverv.

Indhold

  Politikerne i Greve godkendte ved mandagens byrådsmøde Kommuneplan 2021 til 2033. Dermed er rammerne nu fastlagt for den fysiske udvikling af kommunen de næste 12 år.

  Et godt sted

  Med kommuneplanen vil byrådet skabe de bedste rammer for, at Greve Kommune forbliver et godt sted at bo, leve og drive erhverv. Det skal blandt andet være nemt at komme til kommunens strand og natur, der skal overvejende være en til to etagers bebyggelse, og så skal livet i bymidterne styrkes.

  ”Vi har været i gang med kommuneplanen i godt to år, så den har været længe undervejs. Derfor er jeg også glad for, at vi nu er kommet i mål med en rigtig god kommuneplan, som værner om de gode ting i kommunen, men samtidig skaber plads til udvikling”, siger formand for Plan- og Tryghedsudvalget, Marc Genning.

  Tak til borgerne

  Kommuneplanen er blevet til efter en ni ugers høring, hvor borgerne har haft mulighed for at komme med input. Det er i alt blevet til 100 høringssvar, og flere af dem har givet anledning til ændringer i den endelige kommuneplan.

  ”Jeg er taknemmelig for det store engagement, som borgerne har vist. Der har været mange gode høringssvar, og det er skønt at mærke den store interesse for udviklingen af vores kommune”, afslutter Marc Genning.

  Kommuneplanen indeholder otte temaer: Bolig og bosætning, Erhverv, Detailhandel, Natur og klimatilpasning, Teknik og miljø, Infrastruktur og mobilitet, det åbne land samt Idræt, fritid og kultur.

  Sidst opdateret: 12. januar 2023