Gå til hovedindhold

Støjråd: Borgere og politikere skal sammen bekæmpe støj

Et nyt støjråd skal finde løsninger, så borgerne i Greve Kommune kan leve og bo uden skadelig støj.

Første opgave for Støjrådet bliver at kortlægge støjen i Greve Kommune - blandt andet trafikstøjen fra motorvejen.

Byrådet har besluttet at gøre noget ved støjen i Greve Kommune. 2900 hjem i kommunen er generet af støj fra trafikken, og det er en stor belastning for alt for mange borgere. Derfor vil byrådet nu inddrage borgernes erfaring og viden ved at nedsætte et Støjråd med repræsentanter for de berørte borgere.

Borgerne kender de lokale problemer med støj

Støjrådet vil bidrage til, at Greve Kommune får en handlingsplan mod støj, som tager udgangspunkt i borgernes oplevelser. 

"Vi tager støjproblemerne meget alvorligt, og vi ved, at der ikke er hurtige løsninger på at det støjer fra motorveje og S-tog. Til gengæld er vi fast besluttet på at bruge tid og penge på at finde den rigtige løsning, så borgerne kan opleve, at der er fred i deres hjem og haver", siger Marc Genning, formand for Plan-, Trygheds- og Integrationsudvalget.

Kortlægning af støjen i Greve Kommune

Støjrådet kommer til at bestå af to politikere fra byrådet og repræsentanter fra fire grundejerforeninger, der ligger i støjplagede områder. Desuden er der en plads i Støjrådet til en repræsentant for en forening med særlig viden eller en person med særlig indsigt i støjproblematikker.

De to politikere er allerede udpeget. Det bliver Torben Hoffmann og Brigitte Klintskov Jerkel, og Torben Hoffmann bliver formand. 

Støjrådets første opgave bliver at kortlægge støjen i Greve. Derefter skal de lave et udkast til en handlingsplan og i slutningen af 2023 bliver byrådet i Greve Kommune præsenteret for handlingsplanen.

Mere information

Læs også

Klager over støj, røg og møg

Her kan du læse om forskellige miljøgener og hvordan du skal forholde dig til dem.

Sidst opdateret: 12. januar 2023

Kontakt

Center for Teknik & Miljø

Rådhusholmen 10
2670 Greve

Telefon: 43 97 97 97

Send Digital Post (kræver MitID)