Gå til hovedindhold

Nedsat hastighed og højere støjvolde

Greve Kommunes Støjråd har kortlagt den lokale trafikstøj og kommer nu med seks anbefalinger, der skal nedsætte støjen.

Biler og lastvogne på motorvej

Indhold

    Hastigheden på vejene skal ned, og støjvoldene ud mod motorvejen skal forhøjes. Sådan lyder Greve Kommunes Støjråds vigtigste råd mod støj.

    Anbefalinger mod støj

    Det fremgik i går på byrådsmødet, hvor politikerne drøftede Greve Kommunes Støjråds anbefalinger til at få støjen ned i kommunen. Marc Genning, formand for Plan- og Tryghedsudvalget ser nu frem til at arbejde videre med anbefalingerne:

    “I byrådet har vi en vision om, at kommunens bysamfund skal være bæredygtige på alle måder - også når det gælder støj. Derfor vil vi bruge rådets konklusioner og anbefalinger til at arbejde for, at borgerne i Greve kan få en hverdag med mindre støj”, siger han.

    Ifølge Greve Kommunes Støjråd stammer støjen især fra trafikken på motorvejen og de større kommunale veje, sådan at næsten 6000 boliger i Greve belastet af trafikstøj fra veje. Derfor anbefaler rådet først og fremmest at nedsætte hastigheden og forhøje støjvoldene med overskudsjord. Link til Støjhandlingsplan.

    I dialog med vejdirektoratet

    Marc Genning understreger, at Greve Kommune ikke kan nedsætte støjen alene:

    “Staten har et stort medansvar for trafikstøjen, og derfor vil vi nu gå i dialog med Transportministeriet og Vejdirektoratet om at få del i de statslige puljer til støjbekæmpelse og om nedsættelse af hastigheden på Køge Bugt Motorvejen. For at styrke kommunens position i forhold til Vejdirektoratet melder vi også kommunen ind i Silent City, som arbejder for at reducere trafikstøj”, siger han.

    Lavere hastigheder på vejene

    Greve Kommunes Støjråds i alt seks anbefalinger er at nedsætte hastigheden på Køge Bugt Motorvejen til 90 kilometer i timen og hastigheden på de større kommuneveje til 50 kilometer i timen. Desuden bør de eksisterende støjvolde forhøjes med overskudsjord. Rådet anbefaler også, at staten skal bruge støjdæmpende asfalt på motorvejen og bygge højere støjskærme, hvis der ikke er andre muligheder. Som supplement hertil kan man som privat boligejer investere i støjdæmpende vinduer og indrette støjdæmpede opholdskroge udendørs.

    Greve Kommunes Støjråd bliver nu nedlagt, og på byrådsmødet sagde Marc Genning tak til medlemmerne:

    “I har gjort et grundigt forarbejde, som vi nu kan arbejde videre ud fra. På byrådets og borgernes vegne vil jeg gerne sige tak fordi I meldte jer”.

    Sidst opdateret: 13. december 2023

    Kontakt

    Center for Teknik & Miljø

    Rådhusholmen 10
    2670 Greve

    Telefon: 43 97 97 97

    Send Digital Post (kræver MitID)