Gå til hovedindhold

Langagergård Plejecenter

Langagergård Plejecenter er beliggende i dejlige omgivelser i Karlslunde tæt på indkøbsmuligheder, station og smuk natur.

Indhold

  Langagergård Plejecenter blev taget i brug i 2012 og er ejet af Greve Kommune. Det er den private leverandør Forenede Care, der står for at yde pleje og omsorg til borgerne efter det samme serviceniveau, som ydes på de øvrige plejecentre i kommunen.

  Plejecentret skal først og fremmest betragtes som et hjem, hvor de enkelte leve-bo-miljøers kultur bliver afspejlet af de aktuelle beboere. Udover leve-bo-miljøerne byder centret på mange forskellige tilbud som stor cafe, kiosk, tandklinik, træningssal, varmtvandsbassin samt et udeområde med sansehave.

  Information om Langagergård Plejecenter

  På Langagergård Plejecenter er der 81 plejeboliger fordelt på 8 leve-bo-miljøer samt en lille skærmet enhed med 4 plejeboliger. Plejeboligerne bliver administreret af boligselskabet KAB.

  Alle afdelingerne er samlet om et stort fælles køkken og har udgang til terrasser af forskellig størrelse med udsigt til dejlige grønne omgivelser.

  Målgruppen for den skærmede enhed er borgere, som ikke kan rummes i vanlige plejeboliger og som har et øget behov for pleje og støtte i hverdagen. Borgere, der tildeles en bolig i enheden, vil have en række fælles behov og adfærdsmønstre.

  Plejeboligerne er forskelligt udformet, men fælles for dem alle er en "ankomstniche", hvor der bl.a. er mulighed for at sætte en elektrisk kørestole til opladning.

  Plejeboligerne består af tre rum: soveværelse, stue og badeværelse.

  Soveværelset har direkte adgang til badeværelset og stuen. Når man er i soveværelset, er det muligt at se ind i stuen, ligesom det er muligt at tænde lyset i stuen fra sengen i soveværelset.

  Stuen har et vindue i lav højde, så det er muligt at se ud, selvom man sidder ned. Der er en skydedør mellem soveværelset og stuen, så de to rum kan opleves som enten ét eller to rum.

  I den ene ende af stuen er der en sektion, hvor der er køkkenskabe og en køkkenvask.

  Badeværelset er indrettet med en håndvask, som kan hæves, sænkes samt køres sidelæns. Det betyder, at den kan nås fra toilettet.

  Herudover er der et sammenhængende og rumdækkende loftliftsystem i badeværelset og i soveværelset.

  Se tegninger og mål for de forskellige plejeboligerne ved at klikke på filerne nederst på siden.

  Stueetagen er præget af et stort caféområde. Her kan borgere udefra, pårørende og medarbejdere købe mad og enten spise på stedet eller tage maden med hjem. Der afholdes løbende arrangementer i caféområdet med deltagelse af både plejecentrets beboere og borgere udefra.

  Hverdagen på Langagergård Plejecenter er kendetegnet ved en række aktiviteter, der strækker sig fra dans, sang, gymnastik, banko, cykling, svømning, spil, rejser, udflugter, gudstjenester, dyrebesøg og meget andet.

  Det er både ansatte aktivitetsmedarbejdere og engagerede frivillige, der hygger med og om beboerne. 

  Foruden aktiviteterne, som inspirerer til et aktivt liv, er plejecentrets placering også attraktiv. Centret ligger kun fem minutters gang fra Karlslunde station, supermarkeder og bibliotek. På den anden side af vejen ligger en andelsforening med små rækkehuse og flotte haver og en eng, hvor fårene græsser.

  En anden nabo er Børnehaven Lillebo. Børnene er jævnligt på besøg på Langagergård Plejecenter og laver aktiviteter med beboerne. 

  Det er muligt at låne nedenstående lokaler på plejecenteret.

  Hvis man ønsker at låne et lokale, skal der tages kontakt til plejecenterleder Marlene Malling på mailadresse mama@forenede-care.dk eller på mobil 29 16 57 80.

  Lokale

  Placering

  Nøgletype

  Adgang til køkken, toilet, badeforhold (træningslokaler)

  Særlige praktiske forhold – f.eks. særlige adgangs-forhold eller begrænsninger i brug af lokalet

  Træningslokale med maskiner

  Stuen

  Elektronisk nøglekort

  Åbent kl. 07.00 - 17.00.

  Adgang til toilet.

  Kan kun benyttes, hvis der er frivillige undervisere.

  Træningskøkken

  Stuen

   

  Adgang til toilet.

  Der er ikke kaffemaskine og elkoger i køkkenet.

  Caféområde

  Stuen

   

  Adgang til toilet. Adgang til køkken.

   

  Aktivitetsområde til maks. 150 personer

  (kan opdeles i to lokaler)

  Stuen

   

  Adgang til toilet. Adgang til køkken, hvis det ikke er optaget.