Gå til hovedindhold

Spildevand og vaskeplads

Hvis din virksomhed har spildevand, skal du søge om tilladelse til at aflede spildevandet. Greve Kommune stiller nogle krav i tilladelsen, for at sikre at kloaksystem og rensningsanlæg ikke overbelastes.

Indhold

  Hvis din virksomhed udleder andet end regnvand og sanitært spildevand, skal du søge om tilladelse til at aflede dit spildevand. Ansøgeren er den person/virksomhed (ejer eller lejer), der har det juridiske ansvar for driften af virksomheden.

  En spildevandstilladelse indeholder nogle vilkår. De skal sikre, at dit spildevand ikke giver problemer for Mosede Renseanlæg, som skal rense spildevandet, inden det ledes ud til Køge Bugt og vores badevand. Vilkårene vil være afhængige af sammensætningen af dit spildevand, og derfor kan vilkårene være forskellige fra virksomhed til virksomhed.

  Under "Dokumenter" finder du ’Kogebog for ansøger’. Den indeholder alle de oplysninger, Greve Kommune skal bruge for at kunne give en spildevandstilladelse. Desuden kan du finde eksempler på hvilke vilkår der tidligere er blevet stillet.

  Spildevand fra vaskepladser ledes til spildevandskloakken. Greve Kommune stiller krav til indretningen af vaskepladser, for at sikre mod oversvømmelse fra kloakken ved voldsom regn.

  Under "Dokumenter" finder du ’Vejledning for vaskepladser og tilslutningstilladelser’. Den gennemgår de krav, Greve Kommune stiller til indretning og drift af nye og gamle vaskepladser, samt hvordan du søger om byggetilladelse og spildevandstilladelse til vaskepladser.

  Inden Greve Kommune giver en spildevandstilladelse vil den altid blive sendt til virksomheden til kommentering. Dette er for at sikre, at eventuelle misforståelser og fejl bliver rettet, inden tilladelsen gives.

  Sidst opdateret: 10. september 2021

  Dokumenter

  Kontakt

  Natur og Miljø

  Telefontider:

  Mandag: 9-11
  Tirsdag: 9-11
  Onsdag: Telefon lukket
  Torsdag: 9-11 og 15-16
  Fredag: 9-11

  Rådhusholmen 10
  2670 Greve

  Telefon: 43 97 94 48

  Send Digital Post (kræver NemID)