Kontakt
Ved spørgsmål kan der skrives til:
E-mail: kulturfritid@greve.dk
Investorer og virksomheder har nu mulighed for at købe attraktiv erhvervsgrund i Greve beliggende tæt ved motorvejen (Greve Centervej, 2670 Greve).
Ejendommen har et samlet grundareal på 76.625 m2., og sælges til højeste pris.
Det samledes udbudsmateriale kan ses nedenfor under bilag.
Der er mulighed for at stille afklarende, skriftlige spørgsmål til processen eller materialet via henvendelse på juristfastejendom@greve.dk. Svar af mere generel betydning vil blive offentliggjort i anonymiseret form på www.greve.dk/erhverv.
Det er ikke muligt at stille mundtlige spørgsmål i processen. Spørgsmål skal stilles inden den 1.maj 2025
Frist for afgivelse af tilbud er tirsdag den 13 maj 2025 kl.12.
Tilbuddet skal sendes til juristfastejendom@greve.dk.
Udbuddet omfatter følgende matrikler :
Der er mulighed for at se et kort over grunden nedenfor, samt i bilag 3 i udbudsmaterialet.
Greve Kommune har modtaget en forespørgsel om mulighed for at foretage en boreprøve på det udbudte kommunale areal forud for tilbudsafgivelsen.
Greve Kommune skal i den forbindelse bemærke, at købsaftalens pkt. 11.3 ikke er til hinder for, at interesserede købere får mulighed for at foretage mindre omfattende boreprøver på arealet for at vurdere arealets miljømæssige forhold til brug for tilbudsafgivelsen.
Interesserede bedes henvende sig til juristfastejendom@greve.dk. Herefter vil der blive udarbejdet en fuldmagt til undersøgelsen.
Konsekvenszonens udstrækning påtænkes ændret i kommuneplantillægget således, at den kommende bebyggelse på de udbudte arealer muliggøres. Købsaftalen er betinget af, at der vedtages endelig og upåankelig lokalplan samt et tillæg til kommuneplanen, der tillader bebyggelse på ejendommen. Kommunen kan i den forbindelse oplyse, at købsaftalens betingelse om vedtagelse af tillæg til kommuneplanen, tillige rummer betingelse om, at muligheden for bebyggelse på det udbudte areal efter vedtagelsen af kommuneplantillæg ikke bliver begrænset af konsekvenszonen fra RC-centret.
Privatvejslovens udgangspunkt er, at vejen skal anlægges af grundejerne. Hvis vejen ikke bliver anlagt på grund af uenighed mellem grundejerne, kan Greve Kommune anlægge vejen og derefter fordele udgiften mellem grundejerne.
Det betyder, at administrationen stiller krav om, at bygherre yder mest mulig teknisk bistand til udarbejdelsen af lokalplansforslaget. Det kan fx være ved levering af regnvandsnotat, støjnotat eller andre relevante analyser samt levering af tegningsmateriale og udarbejdelse af udkast til bestemmelserne i lokalplanen.
Der har været dialog mellem Greve Kommune og Greve Spildevand A/S omkring mulighederne for nabogrunden. Eventuelle interesserede bør kontakte Greve Spildevand direkte.
Vi kan bekræfte, at tildelingskriteriet i udbuddet udelukkende er pris. Det bemærkes hertil, at købsaftalen fra tilbudsgivers side vil være betinget af, at der vedtages en endelig og upåankelig lokalplan for Ejendommen samt et tillæg til kommuneplanen, der tillader bebyggelse på Ejendommen. Herudover henvises til nedenstående i pkt. 3 angående forbehold/betingelser
Der henvises til pkt. 7.12 i udbudsbetingelserne, hvorefter
” Eventuelle forbehold, herunder forbehold overfor bestemmelser i udkast til betinget købsaftale med bilag, skal angives særskilt under overskriften ”Forbehold”. Forbehold skal være specifikke og skal så vidt muligt referere til konkrete bestemmelser i udbudsmaterialet. Med henblik på at kunne behandle alle tilbud lige samt at kunne foretage en sammenligning af de indkomne tilbud, vil Greve Kommune være berettiget til at kapitalisere eventuelle forbehold. Det skal således understreges, at eventuelle forbehold over for udbudsmaterialet, som ikke kan kapitaliseres, eller som Greve Kommune vælger ikke at kapitalisere, og som efter Greve Kommunes vurdering er så væsentlige, at de ikke kan indgå i den samlede vurdering og sammenligning af de indkomne tilbud, vil kunne medføre, at tilbuddet afvises som ukonditionsmæssigt og følgelig ikke tages i betragtning. Greve Kommune forbeholder sig generelt ret til at afvise tilbud, som indeholder forbehold. Manglende opfyldelse af kravene til tilbudsgivers tilbud anført i nærværende udbudsbetingelser anses som udgangspunkt for et forbehold. Dette er f.eks. tilfældet, såfremt tilbudsgivers forslag til løsninger forudsætter en eller flere fravigelser af helhedsplanen.”
Der henvises til punkt om § 3-søen i udbudsmaterialets pkt. 5.1:
”På matriklen ligger der i dag en § 3 beskyttet sø (Bilag 9). Efter naturbeskyttelseslovens § 3 må der ikke foretages ændringer i tilstanden af beskyttede naturtyper. For at der ikke sker en ændring i § 3 søen er der en bufferzone/grønt friareal 20 m rundt om søen. Hvis søen bliver liggende ved byggeri, bliver der udarbejdet en deklaration vedr. § 3 søen og det grønne friareal. Denne deklaration vil beskytte søen og det grønne friareal rundtom i fremtiden og stille vilkår til, hvad der er gældende for området. Efter lovens § 65, stk. 2, kan kommunerne i særlige tilfælde dispensere fra forbuddet i § 3, stk. 1-3. jf. naturbeskyttelsesloven. Ansøgningen sendes til Greve kommune, der tager stilling til, om der kan gives en dispensation. Ved sådan en dispensation vil der blive stillet forskellige krav eks. til erstatningsnatur, som stilles i forholdene 1:2 eller 1:3. Dette betyder, at Greve Kommune vil stille krav til, at der bliver lavet 2 eller 3 nye søer med samme størrelse, som skal udformes naturligt, så de har størst mulighed for at udvikle god natur og efter 1-2 år blive registreret som § 3 søer.”
Der kan henvises til købsaftalens pkt. 21.4, jf. pkt. 21.3, hvorefter der senest 18 måneder efter kommunen har accepteret købers tilbud ved byrådsbeslutning skal der være vedtaget endelig og upåankelig lokalplan. Herudover er der ikke på nuværende tidspunkt fastlagt en nærmere tidsplan for en kommende lokalplan.
Af kommunens stikort fremgår de stier som er planlagte og de eksisterende stier (Infrastruktur - Kommuneplan 2021 - 2033 - Greve Kommune) og helhedsplanen for Det indeklemte areal. Hverken i kommuneplanen eller Helhedsplanen er der eksisterende eller planlagte stier på det udbudte areal.
Dog er der i Fingerplanen indtegnet en overordnet rekreativ sti, som er tegnet ind over den nordlige del af det areal, der er udbudt til salg. Som det fremgår af § 28 i Fingerplanen, så er det en principlinjeføring, hvilket vil sige, at den overordnede rekreative sti ikke kommer til at ligge på udbudte areal, men følger den sti som ligger på Kommunens eget areal.
Kommunen har i udbuddet ikke vægtet, hvilken type erhverv der kommer på arealet. Det skal bare være erhverv, som overholder kommuneplanens rammer, som beskrevet i udbudsmaterialet. Der henvises i øvrigt til udbuddets rammevilkår for anvendelse, nemlig ”erhverv i miljøklasse 3-5, dog ikke datacenter og batteriparker.”
Pkt. 4.3 omhandler flyvezonen, men i rammevilkårene i udbudsbetingelsernes pkt. 3 angives følgende om højden: ”Byggeriet må maks. opføres i højde på 15-18 m over terræn lavest mod det åbne land for at tilpasse det omgivne byggeri."
Den maksimale højde, der angives i rammevilkårene fastholdes, og det kan dermed ikke forventes, at der kan opnås en dispensation på op til 20 meter.
Nej der er ikke fastsat en vejledende pris i det verserende udbud eller et udgangspunkt for buddet. Tilbudsgiver skal byde ind med en pris på køb af ejendommen opgjort som en samlet pris, jf. pkt. 7.2.1 i udbudsbetingelserne.