Gå til hovedindhold

Mikroskoven ved FGU Greve Solrød

Ved FGU skolen på Grevevej nr. 20 plantes der i efteråret 2023 en helt særlig skov. Det er ikke alene en Miyawakiskov, det er fire felter af Miyawakiskov. Det sker til glæde og inspiration for alle greveborgere og til forskningsformål.

Kort om projektet

Ved FGU Greve Solrød plantes en Miyawakiskov efter alle kunstens regler, men derudover plantes der tre mikroskove mere efter næsten alle de samme principper, men så alligevel ikke helt.

De fire felter mikroskov plantes med en forskellig typer af jordforbedring, så det over de næste mange år bliver muligt at følge udviklingen og sammenligne den.

Det tjener flere formål. For det første til inspiration for greveborgere, der gerne selv vil plante. De kan ved eget øjesyn se og føle forskellen og vurdere, hvad de vil efterprøve. For det andet vil både foreningen Praktisk Økologi og forskere følge udviklingen, da forskningen på området er begrænset.

Derudover indhegnes skoven på grund af rådyr i området, det bliver dog ikke bare med almindelig trådhegn, det bliver derimod med et naturhegn af alle mulige typer; kvashegn, jordvold, stammer og sten.

Endelig plantes skoven med inddragelse af ikke blot én skole i Greve Kommune, men tre skoler: FGU Greve Solrød, Greve Gymnasium og Karlslunde Skole. Alle 9 folkeskoler var inviteret til at være med til at plante, og Karlslunde Skole bød sig til. De øvrige skoler er velkomne til at deltage i at bygge naturhegnet og til at besøge skoven og lære om konceptet, måle væksten for planterne og biodiversiteten.

Bag projektet står:

  • FGU Greve Solrød, som både lægger areal til, men som også inddrager etableringen og det at følge skoven i undervisningen på faglinjerne "Jord- og Skovbrug" og "Bygge- og anlæg".
  • Praktisk Økologi, som både har bidraget med 40.000 kr. til finansieringen, og bistået med faglig sparring til projektet generelt og konkret tilplantningen af det ene felt, Miyawakiskoven.
  • Derudover har kommunens Natur- og Miljøråd bidraget med 125.000 kr. til finansieringen. 
  • Dansk Naturfredningsforening Greve.
  • Kommunens klimakoordinator og parkforvalter.
  • MEN ikke mindst en håndfuld frivillige borgere i Greve Kommune, som har bidraget undervejs i de forskellige opgaver, såsom jord- og drænprøver, plantefordeling og på plantedagene.

Faktaboks

Læs mere hos projektpartner Praktisk Økologi om deres projekt med at plante 10 skove i samarbejde med skoler og frivillige rundt omkring i landet:

Projekt Skoleskove v. Praktisk Økologi

Læs mere om selv at plante en Miyawaki- eller mikroskov i Greve Kommune:

Lav en mikroskov, hvor du bor

Rundt omkring i hele landet popper mikroskove op - så vidt muligt efter Miyawakimetoden. Her kan du læse mere om, hvad det vil sige, og hvad du skal tænke på, hvis du vil være med til at plante i Greve Kommune.

Sidst opdateret: 16. november 2023

Kontakt

Natur og Miljø - Klima team

E-mail: klima@greve.dk klima@greve.dk