Gå til hovedindhold

Voksenrådgivning

Råd og vejledning til personer, som har et fysisk eller psykisk handicap, oplever sociale problemer eller har øjeblikkelige vanskeligheder.

  • Tegnsprog

Støttemuligheder ved fysisk eller psykisk handicap

Har du et fysisk eller psykisk handicap, kan Rådgiverteamet tilbyde råd og vejledning om dine muligheder for støtte.

Du kan fx høre om mulighederne for at komme i et midlertidigt eller længerevarende botilbud og om støttemuligheder, hvis du bor i dit eget hjem.

Vi kan også rådgive om dine muligheder for at deltage i et dagtilbud, eksempelvis beskyttet beskæftigelse eller aktivitets- og samværstilbud.

Støttemuligheder ved sociale problemer eller øjeblikkelige vanskeligheder

Oplever du sociale problemer eller står i en akut krise, kan du også kontakte Rådgiverteamet.

Det kan eksempelvis være i følgende situationer:

  • Pludselig opstået boligmangel
  • Behov for at komme på forsorgshjem eller herberg
  • Problemer i forbindelse med en skilsmisse
  • Udsat for vold eller andre krisesituationer

Kontakt og sagsbehandling

Hvis du ønsker at søge om et tilbud eller hjælp til dækning af merudgifter, skal du henvende dig telefonisk eller elektronisk til Rådgiverteamet i Greve Kommune.

Rådgiverteamet er opdelt efter speciale og CPR numre, så du skal ringe til Greve Kommunes hovednummer, hvorefter du bliver stillet om til en rådgiver. Kontaktoplysningerne kan du se under "kontakt".

Når du har taget kontakt til rådgiveren, starter din sagsbehandling. Greve Kommune bruger Voksenudredningsmetoden (VUM) i sagsbehandlingen. Denne metode er en grundig udredning af dine behov og ressourcer, som rådgiveren anvender i sin faglige vurdering af, om du har behov for et tilbud.

En del af vores tilbud skal bevilges via et visitationsudvalg. Hvis din sag bliver godkendt af udvalget, vil dit tilbud starte, så snart et relevant tilbud er ledig. Har du brug for at komme på et kvindekrisecenter eller forsorgshjem, er det typisk lederen på opholdsstedet, som vurderer, om du kan opholde dig på stedet. Som udgangspunkt anvender Greve Kommune egne tilbud, hvis tilbuddet imødekommer dine behov.

Greve Kommune har udarbejdet kvalitetsstandarder for vores tilbud inden for handicap- og socialområdet. Kvalitetsstandarderne er godkendt af Byrådet og beskriver blandt andet, hvem der kan bruge vores tilbud samt indholdet i tilbuddene. Kvalitetsstandarderne ligger i højre side.

Sagsbehandlingstiden varierer fra ca. 8 uger til ca.12 uger. Nedenfor er der et link til Greve Kommunes sagsbehandlingstider.