Gå til hovedindhold

Strandcentret Plejecenter

Strandcentret Plejecenter ligger i Hundige tæt på offentlig transport, indkøbsmuligheder og smukke naturoplevelser.

Indhold

    Strandcentret Plejecenter, i daglig tale Strandcentret, åbnede den 1. maj 1999. Strandcentret fremstår som et meget moderne og lyst byggeri. Der er store glasfacader, hvor lyset strømmer ind i løbet af dagen og store arealer med grønne planter, der giver et let og luftigt indtryk. Strandcentret er ejet af Greve Kommune.

    Det er ligeledes Greve Kommune, der står for at yde pleje og omsorg til borgerne efter det serviceniveau, som er besluttet af Byrådet.

    På Strandcentret skal borgeren have et hyggeligt hjem samt have mulighed for at skabe sociale relationer og danne netværk. Medarbejderne og ledelsen brænder alle for at sætte borgeren som menneske i centrum i dagligdagen.

    Strandcentret omfatter, udover plejeboliger, en hyggelig cafe i stueetagen, et aktivitetscenter, en kiosk, en frisør, en fodterapeut samt omsorgstandpleje.

    Klik her for at læse den gældende takst for døgnkost

    Information om Strandcentret Plejecenter

    På Strandcentret er der 91 plejeboliger fordelt i fire huse. Der findes 6 lejligheder til ægtepar. Plejeboligerne bliver administreret af Greve Boligselskab og af boligselskabet KAB.

    Klik her for at læse om boligselskaberne

    Vibe/Lærkehuset

    Der er 36 plejeboliger i Vibe/Lærkehuset, som hver er på ca. 49 m2 og et fællesareal. Derudover er der 2 plejeboliger på ca. 34 m2. Alle boliger i stueplan har en mindre have og alle boliger på 1. og 2. sal har altan.

    Plejeboligerne er 1- eller 2-rums med køkkenfaciliteter og et stort badeværelse.

    Der er ingen fælles daglig-/spisestue i huset. Der er små opholdssteder, hvor middagsmaden og kaffen kan nydes i selskab med de andre beboere.

    Svanehuset

    Her findes 24 plejeboliger på ca. 39 m2 og et fællesareal. Plejeboligerne har to rum med køkkenfaciliteter samt stort badeværelse. Boligerne i stueplan har en lille have, og boligerne på 1. og 2. sal har fransk altan.

    På hver etage er der en dagligstue med fjernsyn og med mulighed for at spise sammen.

    Strandbo/Kvisten

    Der er 17 plejeboliger på hver ca. 34 m2 og et fællesareal. Hver plejebolig har et stort badeværelse og mindre køkkenfaciliteter. Boligerne er fordelt på 1. og 2. sal og er målrettet borgere med særlige behov.

    På fællesarealet er der et køkken, hvor maden varmes og anrettes. Selvom der ikke laves mad fra bunden, er fællesskabet ved måltiderne vigtigt, og fællesarealet benyttes som spisestue med mulighed for at spise sammen.

    Grønlykkeparken

    Grønlykkeparken omfatter 12 plejeboliger fordelt på to etager. En bolig er på ca. 30 m2 og der er tilhørende fællesareal på begge etager. Hver plejebolig har et stort badeværelse og mindre køkkenfaciliteter.

    På fællesarealet er der et køkken, hvor maden tilberedes. Der spises sammen i fællesarealets spisestue og det sociale fællesskab ved måltiderne er vigtigt. Der er mulighed for at se tv ligeledes i fællesskab med de øvrige beboere.

    Se tegninger og mål for de forskellige plejeboliger ved at klikke på filerne nederst på siden.

    Produktionskøkkenet på Strandcentret leverer varm mad til alle beboerne samt til gæster i dagcenteret. Derudover serverer køkkenet smørrebrød, salatbar, lune retter, forretter, desserter og kager.

    Som beboer på Strandcentret er der mulighed for at købe "døgnkost" fra køkkenet. Det betyder, at man får leveret alle måltider inklusive drikkevarer og mellemmåltider fra køkkenet til en pris, der er politisk besluttet.

    Klik her for at læse den gældende takst for døgnkost (link til takstblad – er brugt før).

    Der er også mulighed for at tilkøbe enkelte måltider og få handlet ind til resten af døgnet, enten med pårørendes hjælp eller ved brug af indkøbsordning.

    Alle pensionister og efterlønsmodtagere i Greve Kommune kan spise deres mad i caféen eller købe mad med hjem.

    Dagcentret er åbent på hverdage fra kl. 09.00 - 16.00 for pensionister og efterlønsmodtagere i Greve Kommune.

    Der er dagligt mange hold, der arbejder med alle former for håndarbejde og husflid. Der kniples de fineste små ting og laves flotte fuglehuse. Der fremstilles blomsterdekorationer, silketryk og males på forklæder.

    Motionstilbuddet er også stort. Der dyrkes siddedans, siddegymnastik, stavgang, linedans og der spilles petanque. Hvert år afholder Strandcentret sin egen idrætsdag på centret.

    Træningskøkkenet bruges flittigt til madlavning og bagning til fredagshygge. På vores hold ”Madkunst for mænd” er der ventetid, da det er yderst populært.

    Der arrangeres busture i Strandcentrets egen bus og hvert år drager vi alle på tur ”ud i det blå”.

    Alle aktiviteter er beskrevet i vores månedsblad ”Strandnyt”, som altid er at finde i receptionen.

    På Strandcentret tager vi udgangspunkt i det enkelte menneske og bestræber os på at give alle vores beboere en god og tryg hverdag, sjove aktiviteter og oplevelser alt efter, hvad den enkelte har lyst og energi til at deltage i.

    Vi arbejder efter metoden Personcentreret Omsorg og har derved fokus på, hvad der skal til, for at den enkelte beboer trives. Det er vigtigt for os at give den enkelte følelsen af, at livet fortsat kan blomstre, trods fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser.

    Medarbejderne er dygtige, engagerede og har blik for den enkelte beboers trivsel. I fællesskab gør vi en stor indsats hver dag for at give vores beboere de bedste forudsætninger for at være så aktive og selvstændige, som det nu er muligt. Vi samarbejder med frivillige, som brænder for at give vores beboere gode oplevelser. Et eksempel er CYKELVENNERNE. Det er personer fra Ældresagen, som kommer to gange ugentlig og kører tur på duocykler med beboerne. Dette til stor glæde for både chauffør og ”medchauffør”.

    Aktiviteterne er forskellige og kan være alt fra den fælles morgenmad i caféen, deltagelse i læseklubben eller længere eller kortere ture ud af huset. Uanset om man har mod på at tage på større udflugter, eller om man har det bedre med en stille stund i dagligstuen eller en rolig gåtur i haven, er der plads til det.

    I sagens natur er det vanskeligere for beboerne at deltage i aktiviteter end for centergæster. Men de dygtige og engagerede medarbejdere gør meget ud af, at aktiviteterne også er målrettet beboerne, hvis aktivitetsniveau ikke er på omgangshøjde med de borgere, der kommer på dagcenteret.

    Der afholdes Idrætsdag på Strandcentret, hvor både gæster i dagcenteret og beboerne deltager. Efter fælles opvarmning styrer alle udenfor og der er konkurrencer i f.eks. dåsekast, basketball, boldkast og faldskærm. Naturligvis slutter dagen med overrækkelse af medaljer til vinderne.

    Flere gange ugentligt er der stolegymnastik og siddedans, hvor alle – uanset evt. handicap - kan deltage. For de mere ”bevægelige” er der stavgang og linedans. Gymnastik for mobile seniorer er også en mulighed.

    I sommerperioden spilles petanque - som også kan gøres siddende.

    På Strandcentret er vi kendt for vores mange fester. Ud over sommerfest, nytårsfest, jule- og påskefrokost har vi desuden musikkens dag med flere forskellige bands i forskellige musikgenre. Vi holder kærlighedens dag, hvor de beboere, der har lyst, har mulighed for at nyde en hyggelig stund med en, de holder meget af, og blive opvartet af plejecentrets personale og ledelse. Kartoffeldagen afholdes 15. juni hvert år med stegt flæsk og "en lille en" til halsen.

    Alle aktiviteter er beskrevet i vores månedsblad ”Strandnyt”, som altid er at finde i receptionen.

    Referater fra plejecenterrådsmøder

    Klik her hvis du vil læse referatet fra plejecenterrådsmøde November 2023

    På Strandcentret er der mulighed for at besøge fodterapeut, frisør, omsorgstandpleje samt hørekonsulent.

    Fodterapeut

    Fodpleje leveres af fodterapeut Camilla. Klinikken er beliggende på 1. sal og kan benyttes af alle.
    Åbningstider fremgår af opslag på døren. Tid kan bestilles ved at ringe på mobil 28 10 96 95.
    Der er mulighed for tilskud fra Den Offentlige Sygesikring, Sygeforsikring "DANMARK". 

    Frisør

    Hos frisør Rie kan man få ordnet håret. Salonen er beliggende på 1. sal og kan benyttes af alle.
    Åbningstider fremgår af opslag på døren. Der kan bestilles tid på telefon 26 25 95 41.

    Omsorgstandpleje

    Tandplejens lokale er beliggende på 1. sal. Man skal være visiteret til behandling af Greve Kommune for at kunne benytte omsorgstandplejen. Tandplejen er til stede om torsdagen i tidsrummet kl. 09.00 - 13.00.

    Hørekonsulenter

    Man kan møde hørekonsulenterne på Strandcentret den første onsdag i hver måned. Der skal bestilles tid til en konsultation. Telefontid er på hverdage kl. 08.00 – 13.00 på telefon 46 31 72 31. Er man døv eller svært hørehæmmet kan der bestilles tid på sms til 51 97 02 60.

    Det er muligt at låne nedenstående lokaler på Strandcentret.

    Hvis beboerne ønsker at fejre fødselsdag eller lignende, kan de ligeledes låne lokaler. Mod betaling kan køkkenet levere mad og drikkevarer til festen.

    Hvis man ønsker at låne et lokale, skal der tages kontakt til aktivitetskoordinator Ulla Mortensen på mailadresse uim@greve.dk eller på telefon 43 95 70 74.

     

    Lokale

    Placering

    Nøgletype

    Adgang til køkken, toilet, badeforhold (træningslokaler)

    Særlige praktiske forhold – f.eks. særlige adgangs-forhold eller begrænsninger i brug af lokalet

    Træningssal med maskiner

    2. sal

     

    Adgang til toilet. Adgang til træningskøkken og kaffemaskine (stuen).

    Kan kun benyttes, hvis der er frivillige undervisere.

    Træningskøkken

    Stuen

     

    Adgang til toilet.

     

    Café område

    Stuen

     

    Adgang til toilet. Adgang til træningskøkken og kaffemaskine, hvis det ikke benyttes af andre.

     

    2 mødelokaler, der kan samles til et lokale

    Stuen

    Åbent fra kl. 08.00 – 16.00 på hverdage og kl. 08.00 – 15.00 i weekenden.

    Adgang til toilet. Adgang til træningskøkken uden kaffemaskine.

     

    Mødelokale

    1. sal

     

    Adgang til toilet (stuen).

    Adgang til træningskøkken, uden kaffemaskine (stuen).

     

    Mødelokale ”Borgmesterstuen”

    1. sal

     

    Adgang til toilet. Adgang til træningskøkken og kaffemaskine (stuen).